Orman Genel Müdürlüğü’ne Mıtsubıshı L200

Orman Genel Müdürlüğü’ne Mıtsubıshı L200

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman yangınlarına müdahaleyi hızlandırmak amacıyla başlattığı müdahale aracı alımlarında Mitsubishi L200’ü tercih etti.

Mitsubishi Motors’un pick-up segmentindeki güçlü ve öncü temsilcisi L200, bu alım ile birlikte ülkemizin çeşitli ormanlarında yangın hali gibi acil durumlarda müdahale aracı olarak hizmet verecek.

Mitsubishi Motors’un altmış yıllık pick-up, yetmiş yıllık 4x4 teknolojisinin mirasçısı olan L200, şimdi Türkiye genelindeki ormanlık alanlarda ilk müdahale aracı olarak ormanlarımıza hizmet edecek. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın orman yangınlarına müdahale hızını artırmak amacıyla yaptığı yatırımda 41 adet Mitsubishi L200 pick-uplar ilk müdahale arazözü olarak çalışacak.

41 adet Mitsubishi L200 4x4 Intense modeli araçlar yangın söndürme tertibatı ile donatıldı. L200 4x4 Intense modeli araçlarda bulunan Super Select 4x4 dört kademeli sürüş sistemi ve arka diferansiyel kilidi Off-road donanımı sayesinde araçların zorlu orman yollarında ilerleyerek yangınlara rahatlıkla müdahale edilebileceği belirtildi.

Ankara Söğütözü’nde düzenlenen Orman Genel Müdürlüğü hizmet araçları dağıtım törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, milletvekilleri ve müsteşarlar katıldı. Bakan Eroğlu, orman yangınlarına eskiden 45 dakikada ancak müdahale edildiğini belirterek, bunu 18 dakikaya indirdiklerini ve 15 dakikaya indirmek için çalıştıklarını iletti. Tören sonunda Bakan Eroğlu, hizmet araçları anahtarlarını Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen Orman Bölge Müdürlüklerine teslim etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.