OSD üyeleri Aksaray Kamyon Fabrikası’nda

OSD üyeleri Aksaray Kamyon Fabrikası’nda

Bu sene 50. yılını kutlayan Mercedes-Benz Türk, kendisinin de üyesi olduğu OSD Lojistik Komitesi’ni Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ağırladı.

OSD (Otomotiv Sanayii Derneği) Lojistik Komitesi’nin 2017 yılındaki son toplantısının ev sahipliğini Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası üstlendi. 2003 yılında Dış Ticaret Komitesi’nin altında Lojistik Çalışma Grubu olarak faaliyet göstermeye başlayan ve 2016 yılında komiteye dönüşen OSD Lojistik Komitesi, hem gündemi değerlendirdi hem de Aksaray Kamyon Fabrikası’nı gezdi. Anadolu Isuzu, Ford Otosan, MAN Türkiye, Oyak Renault, Toyota ve Türk Traktör şirketlerinin katıldığı toplantıda 2017 yılı Komite faaliyetlerinin değerlendirmesi yapıldı. 2018 yılı iş planının çıkarıldığı toplantıda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yürütülen Çalışma Gruplarının faaliyetleri ile çalışmada gelinen son durum hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıdan sonra üyelere yenilenen tesisleriyle birlikte Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası gezdirildi. Aksaray Kamyon Fabrikası’nı gezen temsilcilere, üretim sistemleri ve Mercedes-Benz kamyonlarının teknolojisi hakkında en son bilgiler aktarıldı.

 

mercedes-benz-turk-osdyi-agirladi-(2).jpg

 

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası 2018 yılında kapasitesini ikiye katlayarak yeni AR-GE Merkezi’nin açılışını yapmayı planlıyor

Günümüzde 1.800’ü aşkın çalışanı olan Aksaray Kamyon Fabrikası’nda, uzun yol ve nakliye araçları Mercedes-Benz Actros ile inşaat araçları Mercedes-Benz Arocs’un çeşitli varyasyonları üretiliyor. Aynı zamanda yurt dışı pazarları için de kamyon ve çekici üreten fabrika, ihracatını daha da artırmayı hedefliyor. 2018 yılına kadar devam eden 113 milyon Avro’luk yatırımı ile kapasitesini ikiye katlamayı planlayan Aksaray Kamyon Fabrikası, 2016 yılında müşteri beklentileri, pazar gereksinimi ve gelişen teknolojiyle birlikte ürün gamını tamamen yeniledi. Aksaray Kamyon Fabrikası bünyesinde hâlihazırda inşaatı devam eden Mercedes-Benz Türk yeni AR-GE Merkezi’nin 2018 yılında hizmete girmesi planlanıyor.   

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.