OTAM büyümeye devam ediyor

OTAM büyümeye devam ediyor

OTAM (Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi) yaşanan pandemi sürecine rağmen cirosunu % 42 büyütmeyi başardı

OTAM’da bugüne kadar yapılan test sayısının 9 bini aştığını, 2021’de bunu 10 binin üzerine çıkartmayı hedeflediklerini belirten OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan, “Büyümemizin ardında; Artırılmış Gerçeklikle Uzaktan Yönetim gibi dijital dönüşüm projelerini hayata geçirmemiz, müşteri odaklı şirket anlayışını tahsis etmemiz ve iş ortağı müşterilerimizin bizlere olan güveni yatıyor” dedi.

Pandemi döneminde Artırılmış Gerçeklik Uzaktan Yönetim Programını aktif şekilde kullandıklarının bilgisini veren OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan, “Otomotiv sektöründeki dönüşüm süreçlerini çok yakından takip ediyoruz.  Ülkemizdeki otomotiv firmalarımızın yurtdışına planladıkları Ar-Ge ve test çalışmalarını, gerek yaptığımız yeni yatırımlar, gerekse müşteri odaklı yaklaşımımız sayesinde laboratuvarlarımızda karşılamayı başardık. Bunun yanında, yurtdışından da işler almayı başardık. Örneğin, İtalyan bir firmanın motor tip onay testlerini OTAM’da gerçekleştirdik. OTAM’ın kurulduğu 2003’den bugüne gerçekleştirilen test sayısı 9 bini geçti. 2021 yılında bunun 10 bini geçmesini hedefliyoruz. İki yıldır 3 vardiya sistemi ile çalışmaya devam ediyoruz. Müşterilerimiz test hizmetlerinde 3 vardiya çözüm almaktan çok memnun. Bunun kazanımlarını da 3 aylık çalışmalarının sonuçlarını 1 ayda alarak görüyorlar” dedi. 

1610971110_2_otam_ar.jpg

OTAM Elektrikli Araç Testlerinde Öncü

2020 yılında elektrikli araçların da testlerini yaparak sektöre önemli bir hizmeti sunduklarını belirten OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan, “Türk otomotiv sanayisinden otomobil ve hafif ticari araç ürün grubunda 4 ayrı firmanın 5 elektrikli aracına testler gerçekleştirerek öncü olduk. Bu elektrikli araçların enerji tüketimi, menzil, motor performans testlerini gerçekleştirdik. Bu süreç ekibimiz için de büyük bilgi ve deneyim kazandırdı.” dedi.

2020’de OTAM Ventures kuruldu

2020’nin OTAM’ın dönüşümü için de önemli bir yıl olduğunu belirten Ekrem Özcan, “2020’de hayata geçirdiğimiz bir diğer gelişme, kurumsal girişim sermaye kolu tarafımız oldu ve OTAM Ventures’u kurduk. OTAM Ventures’in odaklanacağı alanlar otomotiv teknolojilerindeki yenilikleri değerlendirmek ve bu alanlara yatırımlar yapmak olacak. OTAM Ventures ile, Türkiye’de kurumsal girişim sermaye kolu kurmuş ilk 30 firma arasına girmiş olduk” dedi.

Kadın personel istihdamı yüzde 36’ya çıkarıldı

OTAM olarak ticari başarıların yanında özellikle önem verdikleri bir diğer konunun da kadın personel istihdamı olduğu bilgisini veren Ekrem Özcan, “kadın personel istihdam oranımızı yüzde 10’lardan yüzde 36’lara çıkardık” dedi.

2020 yılını % 42 büyüme ile kapattıklarını belirten Ekrem Özcan, “OTAM’ın büyümesinde önemli katkıları olan başta Ford Otosan, Oyak Renault olmak üzere, BMC Power, Tümosan, AVL, FEV, Alkor, Birinci, Optival, GCS, OSD, TAYSAD, OİB, TOSB ve diğer 100’e yakın iş ortağımıza teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

1610971107_ekrem__zcan_foto.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.