Oto tamirci ustası çırak bulamayınca eşini yanına aldı

Oto tamirci ustası çırak bulamayınca eşini yanına aldı

Rize’de oto sanayi sitesinde fren ve balata servisi bulunan 45 yaşındaki Talip Kalafatoğlu, çırak bulamayınca eşi 42 yaşındaki Sabire Kalafatoğlu’ nu çırak olarak yanına aldı.

Engindere Mahallesi’ndeki sanayi sitesinde fren ve balata servisi bulunan 30 yıllık usta Talip Kalafatoğlu, bir süre yanında çalışacak çırak aradı, ancak bulamadı. Kalafatoğlu, işyerine gelerek kendisine yardım eden eşi Sabire Kalafatoğlu’nu çırak olarak yanına aldı. Öğlen vaktine kadar evde temizlik ve yemek yapıp 2 çocuğunu okula gönderen Sabire Kalafatoğlu, öğleden sonra işyerine giderek eşine yardımcı oluyor.


Eline eldiven takan Kalafatoğlu, lastik ve balata söküp takıyor, eşinin istediği alet takımlarını getirip götürüyor. İşyerini de temizleyen ve yağ içerisinde kalan Kalafatoğlu, eşinden 250 lira haftalık yevmiye alıyor. Sanayi sitesinde dikkat çeken bayan çırak, esnaf ve müşterilerin ilgisiyle karşılaşıyor. İş zor geldi, çırak bulamadılar
Eşim işyerinde tek başına zor durumda kalıyor, yoruluyordu diyen Sabire Kalafatoğlu, “Kimse işi beğenmiyor. Zor iş diyor kabul etmiyor. Bende eşimin yanına çırak olarak girdim. Kadın başıma burada lastik ve balata söküp takıyorum. Eşimin istediği el aletlerini getirip götürüyorum. Halimden gayet memnunum” diyerek anne ve babaların çocukların meslek sahibi olması konusunda çabalamaları gerektiğini ifade etti.


“Biraz acemi ama zamanla öğrenecek”
İş yoğunluğundan dolayı mecburi olarak eşini yanıma almak zorunda kaldığını ifade eden Talip Kalafatoğlu, “Eşim öğlene kadar evde öğleden sonra benim yanıma geliyor. Biraz acemi ama o kadar olacak. Zamanla işi öğrenecek” diye konuştu. Hayati Akbaş www.tasimacilar.com 24.09.2012 Saat:15:07