Otobüs A.Ş’nin 500 otobüslük ihalesi minibüsleri etkilemeyecek

Otobüs A.Ş’nin 500 otobüslük ihalesi minibüsleri etkilemeyecek

Otobüs A.Ş tarafından, 17-18 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılacak hâsılat paylaşımına dayalı 500 hat kiralama ihalesinde minibüsçü esnafının mağdur edilmeyeceği ve minibüslerin kaldırılmayacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden Otobüs A.Ş tarafından, 17-18 Temmuz 2012 tarihlerinde ihalesi yapılacak 500 adet otobüs alımında minibüs esnafını mağdur etmeyeceği belirtildi. Otobüs A.Ş tarafında gerçekleştirilecek 4. ihalede kiralanacak hatların minibüs güzergâhlarında olması minibüsçü esnafını rahatsız etti. 15 yıllık hâsılat paylaşımına dayalı ihalede minibüs güzergâhlarının hatlarını ihaleye çıkaran Otobüs A.Ş belirtilen hatlardaki minibüslerin kaldırılacağı şeklinde yorumlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet başkanlığında tüm minibüs odaları ve temsilcileriyle konu ile ilgili bir toplantı yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, minibüsçü esnafını bu konuda bilgilendirdi. Toplantı sonunda minibüsçülerin otobüs ihalesine katılarak “hak sahibi” olmaları özellikle önerildi.


Minibüsçüler bilgilendirildi
Daha önce de 3 kez, İETT, özel halk otobüsleri ve minibüslerin de yer aldığı hatlarda ihale yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Ana Planı’na uygun olarak yolculukların konfor ve güvenliğini artırmayı amaçladığı ifade edildi. İstanbul Otobüs A.Ş’nin hizmet vermeye başlamasıyla, mevcut sistemde çalışan özel halk otobüsleri ve minibüslerin sefer sayıları azalmadı ve yolcu kaybı yaşanmadığı aksine bu yeni yatırımlarla günlük ilave 350 bin kişinin de toplu taşımayı kullanır hale geldiği belirtildi. Yeni ihalede otobüs hatları dağılımları iddia edildiği gibi belirtilen hatlara 25’li blok şeklinde verilmediği 500 otobüsün, 475’inin 4, 5, 7, 9, 10’lu gruplar halinde dağıtıldığı açıklandı. www.tasimacilar.com 12.07.2012/17:18