Otobüsçüler köprüleri attı

Otobüsçüler köprüleri attı

Volkan Metro Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan’ı kendilerini otogara sokmamakla suçlayan Zıpkınkurt ve Erakman ikilisi, Altunhan’la olan köprüleri attığını dile getirdi.

Geçtimiz gün yaptığı basın toplantısı Recep Zıpkınkurt ve Ömer Erakman ikilisini sert sözlerle eleştiren Mustafa Altunhan’a aynı sertlikte cevap Zıpkınkurt ve Erakman ikilisinden geldi. Altunhan’ın söylediği sözlerin tam aksi iddialarda bulunan Zıpkınkurt ve Erakman ikilisi, bu güne kadar Altunhan ile yaptığı işlerden zarar gördükleri için ortaklığa yanaşmadıklarını söyledi. Otobüsçülüğü maddi bir beklentiden çok baba mesleği olduğu için yaptıklarını belirten Zıpkınkurt, sürecin böyle işlemesi halinde yerli firmaların büyük firmalar karşısında yok olacağını söyledi. Altunhan’ın “gelsinler onlara da yer kiralayalım” sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını söyleyen Erakman, yer talep etmelerine karşın Altunhan’ın kendilerine yer vermediğini dile getirdi. Yaşanan bu süreçten sonra aynı masanın etrafından buluşmanın zor olduğuna dikkat çeken Zıpkınkurt, her geçen gün tekelleşmeye doğru giden otobüsçülüğün Edirne halkına büyük zarar vereceğini düşünüyor. Edirne Belediyesi tarafından 7 yıllığına ihale edilen otogarda son günlerde gerginlik ön plana çıkıyor. Yıllardır otogarda otobüs işletmeciliği yapan firmalar otogarda kendilerine yazıhane kiralanmadığı ve iddia ederek, bu haksızlığın önüne geçilmesini talep ettiler. Firmalar, sorunun çözümüne kadar yerel yönetimler tarafından kendilerine yer gösterilmesini talep etti. Edirne’nin tanınmış otobüs işletmecilerinden Recep Zıpkınkurt ve İsmail Ömer Erakman, “İhaleyi alan şirket otogarda çalışan işletmelerle bugüne kadar anlaşma yoluna gitmemiş olup otogarda tek bir firma olarak faaliyet göstermek istemektedir. Bu durum ihale şartnamesine aykırıdır” dedi. “Yerel Yöneticiler Yer Göstermeli”
Zıpkınkurt ve Erakman, Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 62. maddesine atıfta bulunarak, şunları söyledi: “ Söz konusu Yönetmeliğin 61. Maddesinde “Yolcu terminalinin bulunmadığı yerleşim birimlerinde, tarifeli yolcu taşımacılığında kullanılmak üzere ilgili mahalli makamlarca yolcuların asgari ihtiyaçlarını karşılayacak fiziki şartları haiz bir yer tahsis edilir veya belirlenir. Tahsis edilen veya belirlenen bu yerle ilgili mülki veya mahalli makamlarca düzenlenen resmi belgenin tarifeli yolcu taşımacılığı yetki belgesi sahibi/sahipleri tarafından Bakanlığa verilmesi halinde bu yerler ara durak veya kalkış veya varış noktası olarak kullanılabilir” denmektedir. Biz bu konuda Belediye ve Valiliğe bu yönetmelikler ile ilgili taleplerimizi bildirdik. 04.05.2012 tarihinde faaliyetlerimize istemediğimiz halde son verilecektir. Nilüfer – Has gibi firmaların faaliyet yapamaması Edirnelileri seçme hakkından yoksun bırakacaktır. Yolcularımızın mağdur olmaması ve işçilerimizin işsiz kalmaması amacıyla yasal yer gösterme talebimizin Belediye veya Valilik tarafından karşılanacağını umuyoruz. Altunhan arkadaşımızın basın açıklamasında söylediği iddialara en iyi cevabı da herhalde 5-6 ay önce abisi vermiş. Salim Altunhan yaptığı açıklamada “O otogarın yapılmasına biz kiralama karşılığında destek verdik, otogar bitince sözleşme karşılığında kiracı olduk ve 10 yıldır da kiracı olarak otogarda taşımacılık yapıyoruz. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi otogarı ihaleye çıkaracağını duyurduğunda ben aylar önce söylemiştim. Edirne otogarı ihale edilemez, müktesep hak diye bir şey var, zamanında biz oraya çok büyük paralar vererek kiraladık. Bu güne kadar kiramızı hiç aksatmadan günü gününe ödüyoruz.” “Mustafa Altunhan Doğruları Anlatmıyor”
Mustafa Altunhan’ın doğruları anlatmadığını söyleyen Zıpkınkurt ve Erakman, Altunhan’ın basına yanlış bilgi vererek kendi ayıbını örtmektedir ifadesini kullandı. Zıpkınkurt ve Erakman sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şöyle ki; Mustafa Altunhan Otogarı ortak alacağımızı ifade etmektedir. Oysaki biz kendisi ile 2000 yılında bir ortaklık yaptık. Cezasını da çektik. Aynı hatayı ikinci defa tekrarlamayız. Otogardaki tekel durumunda kalmayacağını ve bu konudaki yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımız bilinmelidir. Yasalara uymayarak fahiş ücretler talep etmesi (otogar kapı çıkış ücreti ve otopark ücreti) neticesinde kendisinden Belediye Başkanlığına, Savcılığa ve Ulaştırma Bakanlığına şikayetçi olduğumuzu bizim haklılığımızın ortaya çıktığı Belediye zabıta evrakları ve Ulaştırma Bakanlığı yazılarından anlaşılmaktadır. Kendisi sütten çıkmış ak kaşık gibi kendi suçlarını ve haksızlıklarını örtbas etmek için bizleri şikâyet etmiş ve yazıhanelerimizin faaliyetlerini engelleyerek iş yerlerimizi gasp etmiştir. 3 Mayıs akşamına kadar verilen biletli yolcuların taşınma süresi anlaşılamaz bir nedenle 27 Nisana çekilmiş ve yolcularımız mağdur edilmiştir. Elimizde olmayan nedenlerle verdiğimiz mağduriyetten tüm yolcularımız ve Edirne halkından özür dileriz. Edirne Kamuoyu ve tüm idareciler bilmelidir ki buradaki yanlış tekel olma hevesi bir gün yargıdan dönüp haklılığımız ortaya çıkacak ama bu Edirne’de yaşayan ve yolculuk yapanlara çok pahalıya mal olacaktır. Tüm Edirnelilerden ve Edirne kamuoyundan seyahat özgürlük haklarına sahip çıkmalarını bekler; Bu güne kadar firmalarımızı tercih ettikleri için sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.” Mehmet ŞENOL / Edirne www.tasimacilar.com 02.05.2012 / 15:35


Ömer Erekman


Recep Zıpkınkurt