Otogar inşaatı, hızla devam ediyor

Otogar inşaatı, hızla devam ediyor

Adıyaman Belediyesi tarafından yapımına başlanan, yeni Otogar’ın inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Çalışmaların büyük bölümünün tamamlanan inşaatın, kısa sürede bitirilip; hizmete girmesi bekleniyor. Çalışmaların şu ana kadar hızlı bir şekilde devam ettiğini, bundan sonra da aynı tempoyla devam edeceğini belirten; Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, yeni Otogarın sadece Otogar olarak hizmet vermeyeceğini, modern bir Otogar olmakla birlikte, bir alışveriş merkezi gibi Adıyaman halkına hizmet vereceğini söyledi.

“Türkiye’nin en güzel otogarlarından birisi olacak.”

Büyükaslan:“Otogarımızın toplam alanı 35 bin metre kare. Otogar içerisinde yer alacak olan yazıhaneler, kafeterya, lokanta, mescit ve çeşitli sosyal alanların yapılacağı alan ise 6 bin metre kare alandan oluşacak. Otobüs peronlarının bulunduğu alan, 4 Bin 500 metrekare alandan ibaret olup kapalı alanın miktarı 10 Bin 500 metrekare olacak. Diğer kalan alan bölüm ise açık alan olacak.” dedi.

“Burası, yalnızca otogar olmayacak, içerisinde yapılacak mekânlar sayesinde; vatandaşlarımızın alışveriş yapabileceği, yemek yiyebileceği, çayını, kahvesini içebileceği ve dinlenebileceği bir mekân haline gelecek.” Diyen Büyükaslan; “Çalışmalar bittiğinde, Türkiye’nin en güzel otogarlarından birisi olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.