Otokar araçları Transist 2013’te sergilendi

Otokar araçları Transist 2013’te sergilendi

Otokar, 25-26 Aralık 2013 tarihlerinde düzenlenen Transist 2013 6. Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı’nda şehiriçi toplu taşıma alanındaki araçlarını sergiledi. Otokar standında Kent U, Kent LF ve Doruk Electra araçları ziyaretçiler ile buluştu

Toplu Ulaşım Haftası kapsamında İstanbul Kongre Merkezi’nde 25-26 Aralık 2013 tarihlerinde düzenlenen Transist 2013 6. Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı’na katıldı. Toplu taşımacılıkta Türkiye2nin en geniş ürün gamına sahip olan ve otobüs segmentinin üç yıldır pazar lideri olan Otokar, Transist 2013 Fuarı’nda Kent U, Kent LF ve Doruk Electra araçlarını sergiledi.

Transist Fuarı’nda sergilenen araçlar hakkında bilgi veren Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, “Toplu Ulaşım Haftası kapsamında düzenlenen Transist Fuarı ile IETT, hem İstanbul’un en önemli sorunlarından biri olan ulaşıma dikkat çekiyor, mevcut konuları bilimsel olarak tartışma imkânı yaratıyor; hem de bu sayede İstanbul başta olmak üzere şehirler kendi çözümlerini paylaşma imkânı buluyor. Bu yıl teması ‘Toplu Ulaşımda 4M: Management (Yönetim), Mobility (Hareketlilik), Maintenance (Bakım), Manufacture (Üretim)’ olan Transist 2013’de Otokar olarak şehir içi toplu taşımada en çok tercih edilen Kent LF ve Kent U araçlarımızın yanı sıra elektrikli otobüsümüz Doruk Electra’yı sergiliyoruz. Türkiye’nin en çok satılan otobüs markası Otokar olarak İETT’nin İstanbul gibi bir metropolün toplu taşımasında yaptığı modernleşme hareketine araçlarımız ile katkı sağlamaktan büyük gurur duyuyoruz. İETT’nin açmış olduğu solo tip otobüs ihalesi kapsamında İETT tarafından sözleşmeye bağlanıp sipariş edilen 900 adet Otokar KENT otobüsün üretimini tamamladık. Gelecekte de İETT ile bu işbirliğimizin devamını diliyoruz.

Otokar’ın Transist 2013’te sergilediği araçlar

*Kent LF 12 metrelik Kent LF, basamaksız alçak giriş tabanı, engelli yolcuların erişimine sağladığı kolaylık ve geniş iç hacmi ile yolculara modern ve eşsiz bir konfor sunuyor. Düşük işletme giderleri ve dayanıklılığı ile ideal bir belediye otobüsü olan Kent LF, şehiriçi toplu taşımacılıkta büyük beğeni topluyor. Düşük emisyonlu çevreci motoru ile şehiriçi egzoz emisyonunu asgari seviyede tutan güçlü kliması ile her mevsim ferah bir yolculuk vaad eden Kent LF, önde bağımsız aks uygulaması ile benzersiz bir süspansiyon, üstün yol tutuşu ve yüksek konfor sağlarken; ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunuyor.

*Kent U 12metrelik şehir içi uzak mesafe yolcu taşımacılığı için geliştirilen Kent U iç ve dış tasarımıyla gerek araç kullanıcılarına gerekse yolculara benzersiz, şık ve modern bir yolculuk imkânı sunuyor. Kent U yüksek performansı, düşük yakıt tüketimi ile birlikte sunarak bir adım öne çıkıyor. KENT otobüslerinde en uygun motor, şanzıman ve aks kombinasyonu kullanılarak sınıfının alışık olmadığı ölçekte düşük yakıt tüketimi elde ediliyor ve yolcu başına düşen işletme maliyetlerinin asgariye indirilmesi sağlanıyor.

*Doruk Electra 2005 yılından bu yana alternatif yakıtlı otobüsler konusunda çalışmalar yürüten Otokar, 2012 yılında Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra’yı üretti. Doruk Electra; daha temiz bir çevre, daha sessiz bir trafik, daha düşük işletme maliyetleri ve daha yüksek verimlilik sağlıyor. Egzos emisyonları sıfır, gürültü ve titreşim seviyeleri oldukça düşük olan Doruk Electra, Otokar’ın Ar-Ge konusunda ne kadar ilerlediğinin de bir göstergesi. Doruk Electra, 6-8 saat arasında tam şarj olsa da, on-board şarj ünitesi sayesinde duraklarda bekleme yaparken de kısa süreli şarj edilme imkanına sahip. Otobüs, ideal şartlarda tam şarj ile 280 km mesafe kat edebiliyor. Yoğun şehiriçi trafikte ve yolcu sayısının çok olduğu saatlerde ise, akü ömrünü koruyan yüzde 80 kapasite baz alınarak 170 kilometre menzil sunuyor. Ancak aracın menzilini gün içerisinde yapılan akıllı şarjlar ile yüzde 30-40 oranında artırmak mümkün. Araç üstü (on-board) şarj ünitesi sayesinde ilave bir elektrik şarj altyapısına ihtiyaç duymayan Doruk Electra, sanayi tipi 3 faz elektriğin olduğu her yerde şarj edilebiliyor. Doruk Electra bir belediye otobüsü olarak tasarlandığı için maksimum hızı için belediye otobüslerinin uyması gereken kurallar baz alındı. Araç, maksimum 70 km/saat. hız yapıyor. Uluslararası güvenlik sertifikasyonu olan ECE R100-01 yönetmeliğine uygun Doruk Electra’da kullanılan aküler ise aşırı şarj, çarpışma, yanma ve kısa devre gibi durumlarda çevresine zarar vermeyen yüksek güvenlikli Lityum Demir Magnezyum Fosfat teknolojisine sahip..


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum