Otokar, Busworld Türkiye’ye 8 aracıyla katılıyor

Otokar, Busworld Türkiye’ye 8 aracıyla katılıyor

Otokar, Busworld 2016’da 7 metreden 18,75 metreye kadara uzanan geniş ürün yelpazesi ile yer aldı.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 14-17 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen BUSWORLD TURKEY 2016 Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Uluslararası İhtisas Fuarı’nda yeni körüklü aracı Kent LF başta olmak üzere 8 aracını tanıttı.

Türkiye otobüs pazarının son 6 yıllık lideri Otokar, 14-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen BUSWORLD TURKEY 2016, Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Uluslararası İhtisas Fuarı’nda yeni körüklü otobüsü Kent LF başta olmak üzere 8 aracıyla yer aldı. Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar fuara 7 metreden 18,75 metreye kadar uzanan geniş ürün yelpazesi ile katıldı.

 

Otokar Genel Müdür Yardımcısı H. Basri Akgül, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Otokar’ın 45’ten fazla ülkede, fikri mülkiyet hakları kendisine ait ticari araçlarıyla faaliyet gösteren, Türkiye’nin otomotivde en önemli oyuncularından biri olduğunu belirtti. Akgül, “Son 6 yıldır otobüs pazarının lideri ve Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs markasıyız. Otokar olarak Türkiye otomotiv sanayiindeki yerimizi 2015 yılında daha da sağlamlaştırdık. Ciromuz yüzde 16’lık artışla 1,4 milyar TL’ye ulaştı. Şirketimiz geçen yıl ihracatını da yüzde 77 oranında artırarak, yurt içinde yakaladığı ivmeyi yurtdışında da başarıyla sürdürdü. 2015 sonunda şirketimizde ihracatın ciro içindeki payı yüzde 29 seviyesine yükseldi. Otokar olarak, başta Avrupa olmak üzere 45’ten fazla ülkeye otobüs ihraç ediyoruz. Geçen yıl küçük otobüs segmentinde Türkiye’nin ihracat lideri olduk” dedi.

 

OTOKAR’IN AVRUPA’DAKİ PAZAR PAYI BÜYÜYOR

Otokar’ın 2011 yılında Fransa’da “Otokar Avrupa” şirketini kurarak Avrupa pazarında önde gelen otobüs üreticilerinden biri olmayı hedeflediğini hatırlatan Akgül, “Bu hedefimize hızla ilerliyoruz. 2015’te Otokar Fransa’nın en çok tercih edilen küçük otobüs markası oldu. Aynı zamanda İtalya, İspanya, Almanya gibi hedef pazarlardaki çalışmalarımız sayesinde bu ülkelerde otobüs satışlarımız önemli ölçüde arttı. 2015 yılının bizler için en önemli ihracatı Malta toplu taşıma sektörünün kullanımına sunduğumuz Doruk otobüsleri oldu. Otokar Kent otobüs siparişi ile artırılan bu anlaşma, Türkiye’nin sağdan direksiyonlu en büyük otobüs filosu ihracatı oldu. Geçen yıl Tunus, Avrupa’da Fransa ve İtalya’nın ardından en fazla araç sattığımız ülke olurken, Belçika pazarındaki satışlarımızı da geçen yıl bir önceki yıla göre üç kat artırdık” açıklamasını yaptı.

 

TÜRKİYE’DE SATILAN HER 3 OTOBÜSTEN 1’İ OTOKAR

Türkiye’de geçen yıl toplam 567 bin 769 adet ticari araç üretimi gerçekleştirildiğini, bu rakamın 15 bin 920 adedinin otobüs ve küçük otobüs olduğunu hatırlatan Akgül, “Otokar olarak biz geçen yıl toplam 3 bin 531 adetlik otobüs ve küçük otobüs üretimine imza attık. 2015 yılında altıncı kez, 25 ve üzeri yolcu taşımacılığında Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs markası olduk. İç pazarda satılan her 3 otobüsten 1’i Otokar oldu. Geçtiğimiz yıl ayrıca Türkiye’nin en çok küçük otobüs ihracatını yapan firma olduk” dedi.

2016 yılının ilk çeyreğinde de liderliklerini koruduğunu belirten Akgül, 2016’nın ilk üç ayında da 25 yolcu ve üzeri yolcu taşımacılığında satılan her 3 otobüsten 1’inin Otokar olduğunu söyledi.

 

DAHA GÜVENLİ ARAÇLAR İÇİN AR-GE ÇALIŞMALARI

Türkiye’nin en başarılı Ar-Ge merkezlerinden birine sahip olan Otokar’ın son 10 yılda cirosunun yüzde 3,8’ini Ar-Ge’ye ayırdığını; son 10 yılda 310 milyon TL Ar-Ge harcaması yapıldığını belirten Basri Akgül, merkezin yurtiçi ve yurtdışından otomotiv başta olmak üzere pek çok sektörün Ar-Ge çalışmalarında bağımsız bir akreditasyon merkezi olarak da hizmet verdiğini söyledi. Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsü, Türkiye’nin ilk hibrit otobüsü gibi yeniliklere imza attıklarını hatırlatan Akgül, yeni araçlara ilişkin olarak ise şu bilgileri aktardı: “Ticari araçlar alanında 2016 itibarıyla Türkiye’de geçerli olacak yeni regülasyonlar ve Euro 6 Emisyonlu Motorlu Araçlar Yönetmeliği doğrultusunda tüm çalışmalarımızı tamamladık. Euro 6 araçlarımızı zaten uzun bir süredir Avrupa pazarlarına satıyoruz. Türkiye pazarına sunacağımız yeni araçlarımızın örneklerini de Busworld’de görmeniz mümkün.” Güvenlik konusunda da regülasyonların isterlerinin üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü belirten Akgül şunları söyledi: “2016 ile birlikte zorunlu olan “Gelişmiş Acil Durum Fren Sistemi” ve “Şerit Değiştirme İkaz Sistemi” çalışmaları Otokar Ar-Ge merkezi bünyesinde projelendirildi. İki farklı seviyeden oluşan fren sisteminde, ikinci seviye testleri 2018’den itibaren zorunlu olmasına rağmen, Otokar bu testlerden de başarıyla geçti.”

 

KENT LF KÖRÜKLÜ TÜRKİYE’DE İLK KEZ BUSWORLD’DE

Otokar, bu yıl otobüs alanındaki liderliğini sürdürmeyi hedefliyor. Otokar, geçen yıl Avrupa’ya tanıttığı Euro 6 motorlu KENT LF körüklü otobüslerini de Türkiye’de ilk kez BUSWORLD 2016’da sergiliyor. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT (Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs) Genel Müdürlüğü’nün 100 adet körüklü otobüs alımı ihalesini kazanan Otokar, ESHOT’a bu araçlardan temin edecek. Halihazırda Doruk ve Kent otobüslerinin hizmet verdiği İzmir’de şimdi de körüklü otobüslerimiz yolcu taşımacılığı yapacak. İhale kapsamında bu yıl içinde teslim edeceğimiz araçların bakım ve servis destek hizmetleri de Otokar’a ait olacak.”

 

Otokar’ın fuarda sergilediği araçlar ise şöyle: şehiriçi otobüslerinde Kent LF Körüklü (18,75 m.), Kent LF (12 mt), Doruk LE (10 mt), Sultan City (7,7 mt), servis ve turizm otobüslerinde ise Sultan Comfort (7 mt), Engelsiz Sultan Maxi (7 mt), Doruk T (10 mt), Kent U (12 mt).

 

OTOKAR’IN BUSWORLD’DE SERGİLEDİĞİ ARAÇLAR

KENT KÖRÜKLÜ: 18,75 metre uzunluğundaki Kent Körüklü otobüs, basamaksız alçak giriş tabanı, geniş iç hacmi ve yüksek taşıma kapasitesi ile dikkat çekiyor.

KENT LF: 12 metrelik araç, basamaksız alçak giriş tabanı, geniş iç hacmi ile yolculara eşsiz konfor sunan, düşük işletme giderleri ve dayanıklılığı ile ideal bir belediye otobüsü. Güçlü kliması ile her mevsim ferah yolculuk vaad ediyor. ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunuyor.

DORUK LE: İç ve dış modern görüntüsü, güçlü motoru, yol tutuşu ve üstün çekiş performansının yanı sıra ekonomik olmasıyla da ön plana çıkıyor. Alçak tabanı ve iniş kapısındaki engelli rampası ile tekerlekli sandalyeli, bebek arabalı ve yaşlı yolcuların rahatlıkla araca giriş ve çıkışına olanak sağlıyor. Büyük ve geniş camları, ferah iç hacmi ve standart sunulan kliması ile yolculara rahat ve keyifli yolculuk yaşatıyor. Avrupa güvenlik normlarına uygun sistemlerin kullanıldığı otobüslerde, ön ve arkada tam kuru havalı disk frenlere ek olarak ABS, ASR ve Retarder sayesinde maksimum güvenlik sunuyor.

SULTAN CITY: Şehir içi toplu taşımacılığında, iç ve dış modern görüntüsü, iç ferahlığı ile ön plana çıkıyor. Düz arka zemini engelli yolcu taşımacılığına olanak veriyor. Araç, geniş kapısı ile hem yolcu iniş binişini hızlandırıyor; hem de kolay açılır kapanır engelli rampasıyla herkese seyahat özgürlüğü sunuyor.

SULTAN COMFORT: Yakıtta cimri, 6 ileri vites sistemi ile rampada güçlü olan hesaplı araç, dış ve iç tasarımıyla dikkat çekiyor. Geriye yatabilen ve yana açılabilen rahat yolcu koltukları, güçlü kliması, ferah iç alanı ve kesintisiz aydınlatma özelliği ve halı kaplaması ile yolcuların da keyifli yolculuk yapmalarını sağlıyor. Standart olarak sunulan LCD ekran ve DVD player, buzdolabı, rehber (hostes) koltuğu ve mikrofon sistemi ile turizm sektörünün hizmetine hazır.

ENGELSİZ SULTAN MAXİ: 2008 yılından beri Navigo SH adıyla Fransa, Almanya, İtalya, İspanya gibi ülkelerde kullanılan araç, engelli bireylerin topluma daha çok katılması yönünde atılan adım ve rgülasyonlara uyum çerçevesinde Türkiye pazarına sunuldu. Araç 7 bedensel engelli yolcuyu kendi tekerlekli sandalyelerinde oturarak taşıma kapasitesine sahip.

DORUK T: 10 metrelik kompak uzunluğu, 39+1+1 ve isteğe bağlı 43+1+1 yolcu taşıma kapasitesi, yüksek bagaj hacmi ve yolcu konforu ile dikkat çekiyor. ABS ve ASR fren sistemi, ön ve arka disk frenler ve Retarder fren sistemi ile güvenli sürüş sunuyor.

KENT U: Otokar’ın taşımacılığa yeni bir soluk getiren KENT U otobüsü, 76 kişiye varan yüksek yolcu kapasitesi, ayakta ve oturarak yolcu taşıma imkanı ile dikkat çekiyor. 

1460623790_basri_akgul___otokar_genel_mudur_yardimcisi__gorsel2.jpg

1460623791_otokar_kentlf_kentc.jpg

1460623790_basri_akgul___otokar_genel_mudur_yardimcisi__gorsel1.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.