Otokar, Busworld’de Geniş Ürün Gamı ile Göz Doldurdu

Otokar, Busworld’de Geniş Ürün Gamı ile Göz Doldurdu

Otokar, Busworld Fuarı’nda 860 metrekarelik standı ile yer aldı. Otokar fuarda 6 metreden 12 metreye kadar uzanan geniş ürün yelpazesinde yer alan 7 otobüsünü ve araçların Euro 6 versiyonlarını tanıttı.

50. kuruluş yılını kutlayan Otokar, Belçika’da düzenlenen Busworld Fuarı’nda geniş ürün gamı ile yerini aldı. Fuarda Otokar’ın şehiriçi, servis ve turizm taşımacılığına yönelik 7 otobüs ve araçların Euro 6 versiyonları tanıtıldı. Standın en çok ilgi çeken aracı ise Otokar’ın 1968 yılında ürettiği, dönemin en modern şehirlerarası araçları olan 37 kişilik otobüs oldu.

‘2013 yılı sonunda satışların yüzde 50 artmasını bekliyoruz’

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, fuarı değerlendirerek, Otokar’ın Türkiye’de dört yıldır üst üste pazar lideri olduğunu belirtti. Yaptıkları işe olan inançlarının en üst düzeyde olduğunu çünkü ürettikleri otobüsler ile her gün milyonlarca kişiye dokunduklarını hatırlatan Görgüç, ‘2013 yılı sonunda Otokar’ın yurtdışı satışlarının yüzde 50 oranında artmasını bekliyoruz. Otokar için Fransa her zaman olduğu gibi Avrupa’da en büyük pazar konumunu koruyor. Fransa’nın ardından ise Almanya, İtalya ve İspanya geliyor. Pazarda genel bir düşüş yaşansa da Avrupa hala pazarda yer alan oyuncular ile dünyanın en rekabetçi ve yenilikçi pazarlarından biri olmaya devam ediyor’ dedi.

‘Otokar araçları 40’tan fazla ülkede kullanılıyor’

Avrupa otobüs pazarının yakında geçmiş senelerdeki rakamlara ulaşacağına inandıklarını belirten Görgüç, “Euro 6’ya geçişin tamamlanması ve ürün gamımıza ekleyeceğimiz yeni modeller ile Otokar niş segmentlerde olan konumunu daha da güçlendirecek. Şehiriçi alanda otobüs penetrasyonumuzu daha da artırarak önemli Avrupa pazarında daha geniş bir toplu taşıma ürün yelpazesine sahip olmayı hedefliyoruz. Otokar olarak araçlarımız, 40’tan fazla ülkede kullanılıyor. 2014 yılında ise İskandinavya ve İngiltere pazarlarına yönelik yatırım yapmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Otokar otobüsleri fuarda sergilendi

Otokar, Busworld Kortrijk Fuarı’nda standında şehiriçi, turizm ve kısa mesafe taşımacılığa uygun olarak tasarlanan otobüslerini sergiledi. Türkiye’nin en çok satılan belediye otobüsü 12 metrelik KENT LF, DORUK LE orta boy otobüs, KENT U’nun yanı sıra turizm segmentinde SULTAN ve DORUK’un modelleri Otokar standında ziyaretçilerle buluştu. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.