Otokar, Büyüksoylu ile Konya’da bayii açtı

Otokar, Büyüksoylu ile Konya’da bayii açtı

Konya Bölge Bayiliğini Büyüksoylu Otomotiv’in yaptığı Otokar, hafta sonu düzenlenen resmi açılış töreni ile hizmete girdi .

Konya’da Otokar Bölge Bayisi olarak hizmet veren Büyüksoylu Otomotiv, Otokar’ın resmi açılışını hafta sonu düzenlediği törenle gerçekleştirdi. Törene Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Otokar Satış Müdürü Murat Tokatlı ile Büyüksoylu Otomotiv Yönetim Kurulu ve şehir dışı ve içinden davetliler katıldı.


Büyüksoylu, tüm İç Anadolu’ya hizmet verecek
Yoğun ilgi gösterilen programda Gürkaya Turizm ve İkaş Turizm’e de Büyüksoylu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Büyüksoylu tarafından plaket verildi. Konya’da çevre yolunda 7 bin metrekarelik showroomda gerek sıfır araçlarda gerekse de ikinci elde hizmet veren Büyüksoylu Otomotiv, Otokar Konya Bölge Bayiliği ile Konya’nın yanı sıra Afyon, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde ve ilçelerine hizmet verecek.


“Hizmetlerimize Otokar ile devam edeceğiz”
Müşteri memnuniyeti esaslı hizmetlerini Otokar’la da devam ettireceklerini söyleyen Büyüksoylu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Büyüksoylu yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “1991 yılında değerli babamız onursal başkanımız rahmetli babamız Sami Büyüksoylu tarafından Ereğli’de 20 metrekarelik dükkanda kurulan aile şirketimiz, bugün Ereğli ve Konya’da bulunan 7 bin metrekare üzerinde olan plazalarımızda değerli müşterilerimize hizmet veriyor. Konya’da ki plazamızda açılışını yaptığımız Otokar Bölge Bayiliğini sizlerin hizmetine sunuyoruz. Büyüksoylu olarak 5 kişiyle başladığımız yolculuğumuza bugün yaklaşık 40 personel istihdamı ve ortalama 300 araç stoğu ile ülkemizde sektörümüzün öncü firmaları arasında yer alıyoruz. Müşteri memnuniyetini ilke edinen firmamız, 2. El araçta sunduğu istikrarlı çizgisini, Konya Bölge Bayiliğini aldığımız Otokar markasıyla da devam ettirecek. 14 kişilik minibüsten 104 kişilik halk otobüsüne, 27 kişilik midibüsten 39 kişilik turizm otobüsüne kadar geniş ürün yelpazesiyle Otokar markasını Konya ve bölge illere sunacağız. Otokar’ın tüm ürünlerinin tasarımından üretimine kadar Türk mühendislerin imzasını taşımasından gurur duyuyoruz. Ben açılışımıza katılan ve ilgi gösteren tüm dost ve müşterilerimize teşekkür ediyorum” dedi.


“Tercihimizi yerli araçlardan yana kullanalım”
Otokar Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül ise yaptığı konuşmada, Konya’da olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Konya’da bayi arayışındayken Büyüksoylu Otomotiv aday oldu ve bizde memnun olduk. Artık Büyüksoylu sayesinde Konya’ya daha yakın olacağız. Tüm ürün gamımızı sergileyeceğiz. Ben Büyüksoylu kardeşlere teşekkür ediyorum. Böyle güzel plazada hizmet verecekler ve biz Konya’da büyüyeceğiz” dedi. Otokar Türk sermayesi olduğunun da altını çizen Akgül, ”Yabancı sermaye değiliz. Dolayısıyla kendi Türk markamız olan Otokar’ı tercih edelim. Paramız kendi ülkemizde kalsın. Çünkü yabancı markaları alınca paramız yurtdışına gidiyor. Biz Otokar olarak araçlarımızın çoğunu Avrupa ülkelerine satıyoruz. Otobüs üretim merkezi artık Türkiye oldu. Artık biz Avrupa’ya araç satıyoruz. Bu ülkemiz için gurur kaynağıdır” dedi. Konuşmaların ardından Basri Akgül, Ali Büyüksoylu’ya plaket verdi. Ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleşti. www.tasimacilar.com 28.05.2012/13:03