Otokar, iki yeni aracını ilk kez Comwex’te sergiliyor

Otokar, iki yeni aracını ilk kez Comwex’te sergiliyor

Otobüs grubu ailesine yeni katılan Tempo’yu Hafif Kamyonu Atlas’ı fuarda ilk kez sergileyen Otokar, Maxi Kesit Tanker semi-treylerini de ilk kez Comwex Fuarında görücüye çıkardı.

Otokar, 14-17 Kasım 2013 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 4. Comwex İstanbul Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi Fuarı’nda şehir içi toplu taşımacılık, servis ve turizm taşımacılığı, lojistik ve yük taşımacılığı alanlarına yönelik 16 farklı model aracını şehrin ve hayatın içinden etkinliklerle bezenmiş standında sergiledi.

Kuruluşunun 50. yılında etkinliklerini sürdüren Otokar için, Comwex fuarında Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, Otokar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İ. Ünver ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç’ün de katılımıyla 50’nci yıl pastası kesildi.


“Otokar kullanıcıların ticari araç teknesi”

Fuarın ilk günü düzenlenen basın toplantısında konuşan ve Otokar olarak ticari araçta 50 yıllık tecrübeleri olduğunu hatırlatan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, bu süre zarfında milyonlarca insanın hayatında yer aldıklarını, milyonlarca yolcunun Otokar markalı otobüslerle seyahat ettiğini, ağır ticari araçlarla da yüklerini taşıdıklarını söyledi.

Otokar markasının ticari araç kullanıcılarının teknesi olduğunu ifade eden Görgüç “Otokar olarak öncelikli hedefimiz kullanıcı ihtiyaç ve beklentilerini dikkate almak, ticari araç sahiplerinin kazancını artırmak” dedi.

2013 cirosu 9 ayda 1 milyar 700 milyon TL.

Konuşmasında 2013 yılını da değerlendiren Görgüç, başarılı bir yıl geçirdiklerini 2012’yılını da üstünde bir ciro gerçekleştirdiklerini belirterek “9 ayda ciromuz, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50’lik artışla 1 milyar 7 milyon TL olarak gerçekleşti. Diğer taraftan sene sonunda sadece otobüs alanındaki uluslararası satışlarımız, adetsel bazda yüzde 50 artmış olacak. Ticari araç satışlarımıza bakıldığındaysa adetsel bazda 2013 yılı Ocak-Eylül döneminde bir önceki yıla göre yüzde 29 oranında arttığı görülüyor. Özetle başarılı bir yılı geride bırakırken 2013 yılını, hedeflerimize paralel bir şekilde kapatmayı planlıyoruz” dedi.


Otokar’ın tüm yeni araçları Comwex Fuar’ında

Comwex Fuarında birçok yeniliği ziyaretçilerle buluşturduklarını ifade eden Görgüç, hafif kamyon segmentinde yer alan Atlas Kamyonu ilk kez Comwex fuarında sergilediklerini belirtti ve “Sınıfında en yüksek istihap haddi sunan yeni hafif kamyonumuz Atlas lansmanından kısa bir süre sonra Çevre Bakanlığı’ndan toplamda 158 adetlik sipariş aldı. Kullanıcılar tarafından çok beğenilen ve oldukça olumlu geri dönüşler aldığımız hafif kamyonumuz Atlas, Comwex’te kısa ve uzun şasi versiyonları farklı üst yapılar ile sergileniyor” dedi.

Otokar’ın Comwex’te yeni tanker semi-treylerin de lansmanını yapıldığını belirten Görgüç, ADR sertifikalı tanker üreticisi Otokar olarak yeni ürünleri tanker semi-treylerinde fuarda yerini aldığını belirterek “Maxi Kesit Semi-treyler Tanker ilk kez Comwex’te görücüye çıkıyor. Bugün Otokar olarak tankerlerinde ADR sertifikası bulunduran en deneyimli şirketiz. Çok kısa bir süre önce de ADR Yönetmeliği kapsamında TSE’den Eliptik Tanker Treyler ve Kamyon üstü Tanker uygulamalarında Tasarım Onay Sertifikası alan ilk firma olduk. Üretim Yeri Uygunluk ve Kamyon üstü Tanker ve 2 farklı tip Tanker Treyler uygulamaları için Tasarım Onay Sertifikası almaya da hak kazandık” şeklinde açıklama yaptı.

Comvex Fuarı’nda Sergilenen Araçlar:

Ticari araçtaki ürün gamını genişletme hedefi ile 2013 yılında hafif kamyon üretimine başlayan Otokar, Comwex fuarında 8,5 tonluk Atlas kamyonunun uzun ve kısa şasi versiyonlarını, frigorifik ve tenteli kasalı olarak sergiliyor.

Otokar’ın Otobüs Ailesi’de Fuarda yerini aldı

5,8 metreden 12 metreye kadar uzanan otobüsleri ile Türkiye’nin en geniş ürün gamına sahip Otokar, COMVEX standında 8 otobüsünü sergiliyor.

Turizm ve personel taşımacılığı grubundan 5 otobüsü ile fuarda boy gösteren Otokar, yeni otobüsü Tempo’nun yanı sıra Türkiye’nin en çok tercih edilen orta boy otobüslerini de ziyaretçilerle buluşturuyor. Otokar’ın turizm ve servis taşımacılığı ürünleri dayanıklılık, konfor ve düşük işletme giderleri ile dikkat çekiyor. Stantta 43+1+1 yolcu kapasiteli, turizm sektörünün vazgeçilmez otobüsü Doruk T, pazara sunulduğu günden bu yana yoğun ilgi gören 35+1+1 yolcu kapasiteli Sultan Mega, 31+1+1 kapasiteli Sultan Maxi ve 27+1 Sultan 140S sergileniyor. Otokar, 27+1 yolcu kapasiteli Tempo’yu ilk kez sergiliyor.

Şehiriçi taşımacılık grubunda ise Kent otobüslerinin doğalgazlı versiyonu sergileniyor. Yine Türkiye’nin en çok tercih edilen orta boy şehiriçi otobüs ailesinin Doruk LE ve Sultan City modelleri ziyaretçilerle buluşuyor. Otokar şehiriçi otobüsleri, engelli yolcu taşımacılığına uygun yapısı, düşük iletme giderleri ve şehiriçi ağır kullanım şartlarına dayanıklılığı ile göz dolduruyor.

Otokar Semi-treyler Ailesi

Semi-treyler alanında ilklere imza atması ve öncülüğüyle tanınan Otokar, Comwex’te 4 treyler modelini ziyaretçilerle buluşturuyor. Maxi kesit tanker semi-treyler ilk defa sergilenirken, Otokar 2,80 iç net yüksekliği ile yüksek taşıma kapasitesi sunan frigorifik semi-treyleri Mega Iceliner’ı, tenteli semi-treyler alanında tren yolu taşımacılığına uygun Mega Speedslider ürününü ve platform semi-treyleri Plato’yu da ziyaretçilerle buluşturuyor.

Maxi Kesit Tanker Semi-treyler

Otokar, tanker semi-treyler alanında pazarda “bavul kesit” olarak bilinen tankerini sergiliyor. Yeni maxi kesit tanker, Otokar’ın tüm tankerlerinde olduğu gibi ADR standartlarında sertifikalı güvenli taşıma imkanı sunuyor. 36 bin lt hacmi, buhar geri kazanım sistemi, alttan dolum-boşaltma imkanı sunan tanker, fren sistemi, R111 direktiflerine uygun devrilmeye karşı onaylı tasarımlı Roll Stabilility Support sistemi ile maksimum güvenlik de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.