Otokar Kadınlara destek için koşuyor.

Otokar Kadınlara destek için koşuyor.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 5-7 Ekim’de gerçekleşecek Bodrum Yarı Maratonu’na sponsor oldu.

Sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıkan etkinlikte Otokar Koşu Kulübü, 31 kişilik ekibiyle Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Genç Kadın Fonu’nu desteklemek için koşacak. Türkiye’nin öncü otomotiv şirketi Otokar, 5-7 Ekim’de gerçekleşecek Bodrum Yarı Maratonu’na sponsor oldu. Ayrıca Otokar, bu yıl ilki düzenlenen maratona 2018 yılında kurulan Otokar Koşu Kulübü’nden 31 koşucu ile katılacak. Otokar Koşu Kulübü üyeleri, Bodrum Yarı Maratonu’nda, çevresindeki sorunlara çözüm üretebilen, kendine güvenen girişimci ve duyarlı bir gençliğin gelişimine katkıda bulunmak için oluşturulan TOG Genç Kadın Fonu’na destek olmak için koşacak. Koşunun yanı sıra birçok farklı süprizle bir festivale dönüşecek olan yarı maraton için 5 Ekim’de başlayacak etkinlikler, 7 Ekim’de 21k, 10k, 5k ve Takımlar Yarışıyor koşu etapları ardından son bulacak. Bodrum Yarı Maratonu, sosyal sorumluluk projeleriyle fark yaratacak.

Halil İ. Ünver anılacak 

Otokar'ın kuruluşundan günümüze başarı serüveninin köşe taşlarından birini kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarının oluşturduğunu kaydeden Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; "Uzun yıllardır eğitim, sağlık, spor gibi alanlarda katkıda bulunma hedefiyle yürüttüğümüz çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. Birleşmiş Milletler’in Küresel İlkeler (Global Compact) imzacısı olarak, Koç Holding’in kurucusu Vehbi Koç’un 'Ülkem Varsa Ben de Varım' ilkesinden hareketle tüm çalışmalarımızda toplum çıkarlarını da gözetiyoruz. Koç Topluluğu’nun sosyal sorumluluk alanı olan 'Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum' projesi kapsamında 2017 itibarıyla Birleşmiş Milletler’in Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olduk. Bu alana destek vermek üzere Otokar Koşu Kulübü üyeleri, Bodrum Yarı Maratonu’nda kadınlar için fırsat eşitliğinin önemine dikkat çekmek amacıyla koşacak ve topladıkları bağışlarla TOG’un Genç Kadın Fonu’na destek sağlayacaklar” dedi.  Bu maratonun Otokar için özel bir önemi olduğunu da belirten Görgüç, sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz ay aramızdan ayrılan Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz ve aynı zamanda Bodrumlu bir iş insanı olan Halil İ. Ünver, bu organizasyona katılmamıza vesile olmuştu. Bu anlamlı koşu ile kendisini anacağız" dedi. Bodrum Yarı Maratonu vesilesiyle, Otokar Koşu Kulübü’nün TOG Genç Kadın Fonu için koşusuna destek olmak isteyenler şu hesaba bağışta bulunabilecekler

Hesap Sahibi: Toplum Gönüllüleri Vakfı

IBAN: TR72 0006 2000 4220 0006 2931 97

Garanti Bankası, Bağlarbaşı Şubesi

Açıklama: Otokar ekibi bağışı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÇALIŞMALARI

Otokar “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ni Destekliyorum” projesi kapsamında bugüne kadar tüm çalışanlarına farkındalık eğitimi verdi. Projeyi toplu taşıma sektörüne de taşıyan şirket, öncelikle istihdam olmak üzere sektörde bu yönde atılan olumlu adımları ödüllendirerek destekledi. HeforShe projesi kapsamında Koç Topluluğu Spor Kulübü’nün düzenlediği ‘Birbirimiz İçin Koşuyoruz’ etkinliğinde de yine toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.