Otokar Kent Electra'yı ilk kez sergiledi

Otokar Kent Electra'yı ilk kez sergiledi

Otokar, Busworld Turkey 2020'de geniş ürün yelpazesi ile yer aldı. Elektrikli ve alternatif yakıtlı araçlar konusunda sektörün öncüsü olan Otokar, fuara 5 aracıyla katılırken yeni 12 metrelik elektrikli otobüsü Kent Electra'yı da sergiledi.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 57 yılı aşkın deneyimi ile ürettiği araçlarını bu kez Busworld Turkey 2020’de sergiledi. İleri teknolojiye sahip modern tasarımlı otobüsleriyle birçok ödüle layık görülen, elektrikli ve alternatif yakıtlı araçlar konusunda öncü olan Otokar, 3 gün boyunca şehir içi ve turizm sektörü için geliştirdiği araçlarıyla kullanıcılarla buluştu.

Türkiye'nin yanı sıra İspanya'dan Almanya'ya, Fransa’dan Belçika’ya kadar dünyanın 50 ülkesinde 40 binden fazla otobüsü ile milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkânı sunan şirket, Busworld Turkey 2020’de geniş ürün yelpazesinden elektrikli otobüsü Kent Electra'nın yanı sıra Sultan LF, Sultan Mega, Sultan Comfort ve Doruk T otobüslerini sergiledi.

“LİDERLİĞİMİZİ 11’İNCİ KEZ PEKİŞTİRDİK”

Otokar Genel Müdür Yardımcısı H. Basri Akgül, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında şirketin Türkiye ve yurtdışındaki konumunu değerlendirdi. Sektörde 57 yıllık tecrübesiyle şehir içi, turizm, okul ve personel taşımacılığı için geliştirdikleri araçların 50 ülkede kullanıldığını belirten Akgül, "Mühendislik kabiliyetimiz, geniş ürün gamımız ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda sunduğumuz özel çözümlerimiz sayesinde 2019 yılında da pazarda konumumuzu koruyup, Türkiye'nin en çok tercih edilen otobüs markası olduk. Global ölçekte yaşanan belirsizliklere ve iç pazardaki daralmaya rağmen kısa vadeli dalgalanmalardan etkilenmeden uzun vadeli hedeflere odaklandık. Stratejimizi, ihracatımızı artırma ve globalleşme olarak belirledik. Sürdürülebilir büyümemizi koruma hedefiyle yolumuza cesur adımlarla devam ediyoruz. 2019'da ciromuzu yüzde 45 artışla 2,4 milyar TL'ye ulaştırdık. İhracatımız yüzde 78 artışla 340 milyon ABD doları olarak gerçekleşirken, ihracatın ciro içindeki payı ise yüzde 80’e ulaştı” dedi.

Otokar'ın faaliyet gösterdiği alanlarda 7-10 metre uzunluktaki küçük ve orta boy otobüsler ile 12-18 metre üstü şehir içi toplu taşımacılık otobüs segmentleri toplamında daralma yüzde 50’nin üzerinde gerçekleştirdiğini kaydeden Akgül; "Yaşanan daralmaya rağmen faaliyet gösterdiğimiz segmentlerin toplamında yılı yine pazar lideri olarak kapattık. Türkiye'de satılan her 3 otobüsten biri Otokar markalı oldu. Elde ettiğimiz bu başarıyla pazar liderliğimizi 11'inci kez pekiştirdik" açıklamasını yaptı.

“TÜRKİYE’DE SATILAN HER 3 OTOBÜSTEN 1’İ OTOKAR MARKALI”

Basri Akgül 2019 gelişmelerine ilişkin şunları söyledi; "2019’da Sultan comfort otobüsümüzü yeniledik. Tek araçla üç işi birden yapabilme imkânı sunan Sultan Comfort, hem turizm hem öğrenci hem de personel taşımacılığı yapan müşterilerimizin büyük beğenisini kazandı. Turizm sektöründeki canlanma ile yüksek yolcu ve bagaj kapasitesiyle dikkat çeken Sultan Mega, kullanıcıların öncelikli tercihleri arasında yer aldı. Otokar, 2019 yılında küçük ve orta boy otobüs segmenti özelinde yılı lider olarak tamamladı. Türkiye’de satılan her 3 küçük ve orta boy otobüsten biri Otokar markalı oldu. Turizm ve personel taşımacılığının yanı sıra geçen yıl Türkiye'nin dört bir yanındaki belediyelerin de toplu taşıma filolarını yenilikçi ve çevre dostu araçlarımızla güçlendirdik. 12-18 metre şehir içi toplu taşıma otobüs pazarında Otokar pazar payını 9 puan artırdı."

“AVRUPA’DAKİ OTOBÜS ÜRÜN PARKIMIZ HIZLA BÜYÜYOR”

Otokar'ın iç pazarda yakaladığı başarıyı ihracatta da sürdürdüğüne, 50 ülkede milyonlarca yolcuya hizmet veren Otokar'ın otobüs ihracatını adet bazında yüzde 29 artırdığına dikkat çeken Basri Akgül; "2019 yılında da uluslararası pazarlarda ülkemizi başarıyla temsil etmeye devam ettik. Avrupa’da hedef pazarlarımız arasında yer alan Fransa’nın yanı sıra Malta, Romanya, İtalya, Sırbistan başta olmak üzere pek çok ülkede Otokar otobüs ürün parkı büyüdü. Sadece Fransa'daki toplam araç parkımız 2 bin 200 adedin üzerine çıktı. Otokar otobüslerinin yoğun olarak kullanıldığı Malta’dan 4’üncü kez sipariş aldık; Malta caddelerindeki Otokar markalı otobüs sayısı 240’ı aştı. Geçtiğimiz yıl Bükreş Belediyesi siparişinin teslimatlarını da başarıyla tamamladık.”

2019’DA AR-GE’YE 136 MİLYON TL AYIRDI

Otokar'ın ürün tasarımı ve geliştirme çalışmalarında öncülüğünü sürdürdüğünü belirten Akgül, alternatif yakıtlı araçlar konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyerek; “Global pazarlarda büyüme stratejimizi hayata geçirirken, yeni teknoloji ve uygulamaları da ürünlerimize yansıttık. 2019 yılında Ar-Ge’ye 136 milyon TL harcadık. Son 10 yıldaki Ar-Ge harcamamız 1,1 milyar TL’nin üzerinde gerçekleşti” açıklamasını yaptı.

BUSWORLD STANDINDAKİ OTOKAR OTOBÜSLERİ

Türkiye otobüs pazarında bu yıl da öncü çalışmalara imza atıp liderliğini sürdürmeyi hedefleyen Otokar'ın 7 Mart tarihinde sona erecek Busworld Turkey 2020'de sergilediği araçlar ise şöyle;

Otokar Kent Electra

otokar-kent-electra-001.jpg

Otokar Kent Körüklü

otokar_kent_lf_koruklu.jpg

Kent Electra: Alternatif yakıtlı otobüsler konusunda önemli çalışmalar yürüten Otokar, Türkiye'nin ilk hibrit otobüsünü 2007 yılında üretti. Sektördeki ilklerine 2012 yılında Türkiye'nin ilk elektrikli otobüsüyle devam eden Otokar, yeni elektrikli otobüsü Kent Electra'yı 2019’da ürün ailesine ekledi. Otokar, yenilikçi tasarımı, sahip olduğu teknolojilerle büyük beğeni toplayan 12 metrelik tam elektrikli şehir içi otobüsü Kent Electra ile şehirlerin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. 95 yolcuya kadar taşıma kapasitesine sahip Kent Electra, daha temiz bir çevre, daha sessiz bir trafik, daha düşük işletme maliyetleri ve daha yüksek verimlilik sağlamak için tasarlandı. Dinamik, zarif ve modern tasarımı ile dikkat çeken Kent Electra; geniş iç hacmi ile yolcular için daha iyi görüş ve konfor sunuyor.

Sultan LF

otokar_sultan_lf.jpg

Sultan LF: Otokar'ın yenilikçi tasarım anlayışını yansıtan Sultan LF; modern tasarımıyla şehir içi yolcu taşımacılığına yeni bir soluk getiriyor. Yüksek motor gücü ve hafif gövde yapısı ile güç ve ekonomiyi birlikte sunan Sultan LF, 8.3 mt’lik uzunluğu, düşük devirlerde elde edilen yüksek tork değeri, geniş ön ve arka kapısı ve tam alçak tabanlı gövde yapısıyla dar sokaklı şehirler için modern bir çözüm sunuyor.

Sultan Mega

otokar_sultan_mega.jpg

Sultan Mega: Kullanıcısına ve yolcusuna yüksek güç ve konfor sunan Sultan Mega, 35+1+1 kişilik yolcu kapasitesine sahip. Turizm taşımacılığının en beğenilen araçları arasında yer alan araç, 129kW motor gücü, 682 Nm'lik tork değeri ve üstün çekiş performansıyla ön plana çıkıyor. Turizm sektörü için özel donanımlarla üretilen araç, düz ve geniş yolcu koridoru, geniş koltuk arası mesafesi ile yolculara keyifli bir yolculuk sunarken, yüksek bagaj hacmi ile dikkat çekiyor.

Sultan Comfort

otokar_sultan_comfort.jpg

Sultan Comfort: Ünü sınırları aşan Sultan Comfort, yeni özellikleriyle artık üç işi tek araçta yapabiliyor. Turizm, öğrenci ve personel taşımacılığında kullanılmak üzere yenilenen Sultan Comfort, 29+1 kişilik yolcu kapasitesi, düşük işletme giderleri, üstün performansı ve dayanıklılığıyla dikkat çekiyor. Tek araçla hem çok kazanç hem de üst düzey güvenlik vadeden Sultan Comfort, standart olarak sunulan güvenlik özellikleri, yenilenen teknik özellikleri, dış ve iç tasarımıyla taşımacılıkta konfor tanımını yeniden belirliyor.

Doruk T

otokar-doruk-003.jpg

Doruk T: Satışa sunulduğu ilk günden itibaren 10 metre sınıfında şehirlerarası ve turizm taşımacılığının en gözde araçlarından biri olmayı başaran Otokar Doruk T'nin 39+1+1 ve isteğe bağlı 43+1+1 yolcu taşıma kapasite seçeneği bulunuyor. Yüksek bagaj hacmi, ferah iç mekânı ve yolcu konforunun ön planda tutulduğu araçta tam kuru havalı disk fren sistemi, ABS, EBS gibi güvenlik sistemlerine ilave olarak şerit takip sistemi (LDWS), gelişmiş AEBS fren sistemi, ASR, ESP gibi özellikleri de standart olarak sunuyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.