Otokar Kocaeli’ye 36 adet KENT otobüs teslim etti

Otokar Kocaeli’ye 36 adet KENT otobüs teslim etti

Türkiye otobüs pazarının önde gelen firmalarından biri olan Otokar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ve Kocaeli Özel Halk Otobüsçüleri’ne toplam 36 adet araç teslim etti.

Koç topluluğu şirketlerinden biri olan Otokar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne 20, Kocaeli Özel Halk Otobüsçüleri’ne 16 adet olmak üzere toplam 36 adet otobüsü İzmit Perşembe pazarında törenle teslim etti. Törene Kocaeli Büyükşehir Başkan vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül ve kooperatif yetkilileri katıldı.

Bu adım diğer belediyelere örnek olsun

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, KENT otobüslerini teslim ederken yaptığı konuşmada “Kocaeli şehrimizin toplu taşımada dönüşüm yönünde attığı adımlara Otokar olarak eşlik etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Kocaeli’nin modern, verimli, enerji tasarrufu sağlayan ve çevreci araçlar ile toplu taşımacılık alanında attığı bu önemli adım diğer belediyelere de örnek olacaktır. KENT otobüslerimizin bu güzel şehri daha da güzelleştireceğine inanıyorum. Bugün 36 adet KENT’i Kocaelililere teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kocaeli halkının ve Kocaeli Belediyesi’nin ve Özel Halk Otobüsçüleri’nin bizlere göstermiş olduğu güven için çok teşekkür ederiz.” dedi.

En iyi tasarım ödülü alan Kent otobüsü

Çevreci motoru, modern şehirlere yakışan tasarımı, yüksek taşıma kapasitesi ve işletmecisine sunduğu düşük operasyon maliyetleri ile dikkat çeken KENT otobüsleri sadece Türkiye’de değil, Macaristan ve Polonya gibi ülkelerde de toplu taşımacılıkta kullanılıyor. Avrupa’nın en önemli otobüs yarışmalarından biri olan “European Bus&Coach Week”te Jüri Özel Ödülüne, Türkiye’de "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"nde İyi Tasarım Ödülü’ne layık görülen KENT otobüsü İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Sakarya, Malatya, Karaman, Samsun gibi Türkiye’nin önde gelen şehirlerinde de kullanılıyor.
 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.