Otokar, Konyalı sanayiciler ile buluştu

Otokar, Konyalı sanayiciler ile buluştu

Otomotiv sanayinin öncü şirketlerinden Otokar, Konya Sanayi Odası’nda düzenlenen çalıştayda Konyalı sanayiciler ile bir araya geldi.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 31 Ekim-1 Kasım tarihlerinde, Konya Sanayi Odası‘nda düzenlenen çalıştayda Konya’daki sanayicilerle bir araya geldi. 

31 Ekim Pazartesi günü Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Şen ile görüşen Otokar Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Alptekin liderliğindeki Otokar yetkilileri daha sonra Konyalı sanayicilerle bir araya geldi. Otokar’ı anlatan bir sunum yaparak firmanın faaliyetleri, satınalma süreçleri ve tedarikçi olma koşulları hakkında bilgiler veren Otokar yetkilileri, toplantıyı takiben Konya’daki 27 sanayi firmasıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Potansiyel işbirliklerinin konuşulduğu görüşmeler oldukça verimli geçti. 

Otokar yetkilileri aynı günün akşamında, Konya Sanayi Odası aylık olağan meclis toplantısına da katıldı. Konya Sanayi Odası Meclis Başkanvekili Sevda Kayhan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Konya Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü’nün yanısıra Konya’nın önde gelen sanayiicileri katıldı. 

Meclis toplantısında söz alarak çalıştayla ilgili konuşan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Alptekin şunları söyledi, “Türkiye’nin öncü otomotiv firmalarından olan Otokar, oldukça geniş bir tedarik havuzuna sahip. 2015 yılında toplam 1.124 tedarikçiden 950 milyon TL’nin üzerinde tedarik harcaması gerçekleştirdik. Yerli tedarik konusu ise bizim için çok önemli; geçtiğimiz yıl tedarik harcamamızın yüzde 60’a yakınını yerli yan sanayiciler oluşturdu. Konya Sanayi Odası’na bize böyle bir imkan verip toplantılarına davet ettikleri için öncelikle teşekkür ediyorum. Konya Sanayi Odası’nın, ne kadar faal olduğunu ve başarılı faaliyetler gerçekleştirdiğini gördük. Ortak düzenlediğimiz çalıştayda Konya’daki yan sanayi firmaları ile buluşup görüşmeler yapma fırsatımız oldu. 

Otokar olarak, teknolojik gelişime, insan kaynaklarına yatırım yapan, çevre ve insan sağlığına saygılı tedarikçileri daha çok tercih edip mevcut tedarikçilerimizin bu konulardaki gelişimini destekliyoruz. Kaliteli ürünü, zamanında, rekabetçi şartlarda sağlayan tedarikçilerle çalışıyoruz. Kendi konusunda uzmanlaşmak için araştırma ve geliştirmeye önem veren, çevre ve iş güvenliği konusunda ulusal ve uluslararası standartlara uygun, çağdaş yönetim anlayışına sahip firmalar ile ilişkiler kuruyoruz. Konya'da çalıştığımız yan sanayi firmaları var; ama bu sayıyı artırmak istiyoruz. Konya’da işbirliği için büyük potansiyel olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki dönemlerde Konyalı firmalarla daha fazla çalışmayı arzuluyoruz.” 

Görüşmelerin ardından, 1 Kasım Salı günü 7 firmanın tesislerini gezen Otokar yetkilileri, önümüzdeki dönemde çalışılabilecek firmalar ile görüşmelere başladı.

 

1478242553_konya_calistay_gorsel2.jpg

1478242556_konya_calistay_gorsel1.jpg

1478242553_konya_calistay_gorsel3.jpg

1478242556_ali_riza_alptekin.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.