Otokar ‘Tasarım Onay Sertifikası’nı almaya hak kazandı

Otokar ‘Tasarım Onay Sertifikası’nı almaya hak kazandı

Otokar, TSE tarafından ‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve Kamyon üstü Tanker ve 2 farklı tip Tanker Treyler uygulamaları için ‘Tasarım Onay Sertifikası’ aldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan sözleşme ile yetkilendirilen TSE, Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü’nün ADR hükümlerini temel alarak belirlediği Tasarım Onay, Üretim ve Üretim Yeri Uygunluk Değerlendirme kriterlerini sağlayan Otokar, TSE tarafından ‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve Kamyon üstü Tanker ve 2 farklı tip Tanker Treyler uygulamaları için ‘Tasarım Onay Sertifikası’ almaya hak kazandı.

Otokar’a Sertifikası Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı tarafından verildi

Otokar’a sertifikaları, TSE Genel Merkezi’nde düzenlenen İlk Ulusal Uygunluk Belgesi Töreni’nde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat Ergün tarafından verildi. Sertifikaları Otokar adına Otokar Genel Müdür Yardımcısı Murat Ulutaş aldı.

“Otokar olarak 1963'ten bu yana kendi teknolojilerimiz, tasarım ve uygulamalarımızla müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun özel çözümler sunuyoruz” diyen Otokar Genel Müdür Yardımcısı Murat Ulutaş tehlikeli madde taşımacılığı alanında tanker, semi-treyler ve kamyon üstü uygulamalarında sektöre hizmet verdiklerini belirtti.


Otokar, Avrupa’da R111 sertifikası alan 6 firmadan biri

Otokar’ın ürettiği tankerlerde ADR sertifikası bulunan en deneyimli şirketler arasında yer aldığını ifade eden Ulutaş, Avrupa’da tankerlerin devrilmesine karşı güvenlik sağlayan R111 sertifikasını alan 6 firmadan biri olduklarını söyleyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Geçmişte, Türkiye’de ADR regülâsyonunun resmi olarak henüz tanınmaması ve belgelendirme işleminin yapılamaması, tehlikeli madde taşımacılığında emniyete büyük önem veren petrol dağıtım firmalarının ‘ADR’ sertifikalı tankerlerini 2000’li yıllara kadar yurtdışından temin etme yoluna gitmesine neden olmuştu. ADR sertifikalı tankerlerin Türkiye’de üretilmesini sağlamak ve yurtdışına bağımlılığı ortadan kaldırmak amacıyla 2000 yılında Otokar tarafından başlatılan çalışmalar başarıyla sonuçlandı ve Otokar Türkiye’nin ilk ADR sertifikalı tankerlerinin üretimine başladı. Bu zamandan beri ilklere imza atmaya devam ediyoruz. ADR Yönetmeliği kapsamında TSE’den Eliptik Tanker Treyler ve Kamyon üstü Tanker uygulamalarında Tasarım Onay Sertifikası alan ilk firma olmaktan gurur duyuyoruz.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.