Otokar, yeni yılında yeni hafif kamyonu Atlas ile sektörde yerini aldı

Otokar, yeni yılında yeni hafif kamyonu Atlas ile sektörde yerini aldı

Kuruluşunun 50. yılını kutlayan Otokar hafif kamyon segmentine iddialı bir giriş yaptı. Otokar, ana ürün gamlarının yanında ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla yeni hafif kamyonu Otokar Atlas’ı tanıttı.

Yük taşıma kapasitesi ve ekonomisi ile hafif kamyon pazarına hareket getirecek Otokar Atlas, Sarıyer Baltalimanı Portaxe’de düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Ticari araç alanında 5.8 metreden, 12 metrelik otobüslere, treyler ve semi-treylerlere kadar geniş bir ürün yelpazesi ile faaliyet gösteren Otokar, Atlas ile hafif kamyon segmentine de adım attı.

2012 yılında cirosunda yüzde 13’lük büyüme ile 1 milyar TL hedefini aşan Otokar, Atlas ile ticari araç alanında büyümeyi hedefliyor ve ana ürün gamlarının yanında ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla hafif kamyon segmentinde de üretim yapmaya başlıyor. 8,5 ton azami yüklü ağırlığı ve 5.5 ton istiap haddi ile dikkat çeken Otokar Atlas, uygun ilk yatırım maliyeti, ekonomik yakıt tüketimi, düşük yedek parça ve bakım giderleri ile de pazarda hareket yaratmayı amaçlıyor.


Görgüç: “Otokar Atlas, kullanıcılarına her daim kazanç vaad ediyor “

Düzenlenen toplantıda Otokar’ın 50 yıllık serüvenini anlatan ve yeni hafif kamyon Otokar Atlas ile ilgili bilgi veren Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, bu yıl 50. yılını kutladıkları Otokar’ın yeni yılına yeni araç ile güzel bir başlangıç yaptığını ifade ederek şunları söyledi.

Görgüç, “Niş ürünler ile niş ihtiyaçları karşılayan bir şirket olarak ticari araçlarda büyüme hedefimizi gerçekleştirmek adına hafif kamyon segmentine adım atarak ürün çeşitliliğimizi artırıyor ve hafif kamyon üretimine başlıyoruz. Yeni hafif kamyonumuz Otokar Atlas, dünyanın en çok satılan ticari araç üreticisi Foton firmasının lisansı altında üretilecek. Otokar Atlas ile 1960’lardan gelen kamyon deneyimimizi, dünyanın en çok satış yapan ticari araç üreticisi Foton ile birleştiriyoruz” diyerek Atlas’ın Türkiye şartlarına ve koşullarına uygun hafif kamyon segmentinde yer aldığını belirtti.


Yeni hafif kamyonun adını mitolojide gök kubbeyi omuzlarında taşıyan, güçlü kahraman Atlas’tan aldığını belirterek aracın teknik özellikleri ile ilgili de bilgi veren Görgüç hafif kamyon grubunda yer alan Atlas’ın farklı iş kolları için iki farklı uzunlukta üretileceğini söyledi ve “Segmentinin en yüksek yük taşıma kapasitesine sahip Otokar Atlas, sağlam ve dayanıklı şasi yapısı ve makas sistemi ile kullanıcılara yüksek istihap haddi de sağlıyor. Ayrıca sınıfının tek tam kuru havalı fren sistemine sahip aracı olan Atlas, emniyetli fren mesafesi ile sürücülerine güven veriyor. Uygun yatırım maliyeti, çevreci Euro 5 Cummins motor teknolojisi, SCR teknolojisi, ideal 6 ileri şanzıman teknolojisi, uygun bakım ve yedek parça giderleri ile Otokar Atlas, kullanıcılarına her daim kazanç vaad ediyor. Hafif kamyon segmentinin en performanslı aracı Otokar Atlas, yüksek yol tutuş ve güvenli sürüş imkanı sağlayan araç, kliması, geniş, ferah ve kullanışlı kabini, şık iç tasarımı ve sürücülerin uzun yollarda konforlu bir şekilde dinlenmelerini sağlayan yatak sistemi ile de farklılık yaratıyor” dedi.

Segmentinin en yüksek yük taşıma kapasiteli hafif kamyonu

Kısa ve uzun olmak üzere iki farklı versiyon ile satışa sunulan Otokar Atlas, segmentinin en yüksek yük taşıma kapasitesine sahip. Cummins Commonrail Turbo Intercooler Dizel Euro 5 motora sahip Otokar Atlas, 4 silindir, 3.760 cc motor hacmi, 156 BG motor gücü ve 500Nm/1200-1900 devir/dakikatork ile alanında en güçlü motor ve tork değerine sahip. 6 ileri, 1 geri şanzımana sahip araç, ABS fren sistemi, yardımcı fren ve havalı park freni ile de üst düzey bir güvenlik sunuyor.


İki farklı iş kolu için iki farklı uzunluktaki kamyon Atlas

1- Kısa versiyon Atlas ;

Azami Uzunluk : 5900 mm
Dingil Mesafesi : 3360 mm
Faydalı Şasi Uzunluğu : 4230 mm
Azami Yüklü Ağırlık : 8500 kg
İstap Haddi : 5530 kg.

Uzun versiyon Atlas ;

Azami Uzunluk : 6770 mm,
Dingil Mesafesi : 3800 mm,
Faydalı Şasi Uzunluğu : 5150 mm
Azami Yüklü Ağırlık : 8500 kg
İstap Haddi : 5400 kg.

 Araçta yer alan tüm donanımlar :
Klima, AM/FM CD Çalar Radyo, Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit, Isıtmalı dış aynalar, Elektrik Kumandalı Camlar, Yük dengeleme valfi, Tilt ve Teleskopik Direksiyon, Hidrolik Direksiyon, Ayarlanabilir Sürücü Koltuğu, Emniyet emeri (3 adet), Küllük, Çakmak, Güneş Siperliği, Tutamaklar, Torpido Gözü, Kapı Cepleri, Ön Silecek ve Yıkayıcı, Devir Saati, Çeki kancası (ön), Kilitlenebilir Yakıt Depo Kapağı, Sis Farı, Yatak.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.