Otokar’a Türkiye’nin En Temiz Sanayi Tesisi ödülü

Otokar’a Türkiye’nin En Temiz Sanayi Tesisi ödülü

Otokar’ın Adapazarı Arifiye’de bulunan üretim tesisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Türkiye’nin En Temiz Sanayi Tesisi ’ yarışmasında birinci oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye’nin en temiz sanayi tesisi” yarışmasında Otokar’ın Adapazarı’nda bulunan üretim tesisi en temiz sanayi tesisi seçilerek birincilik ödülü almaya hak kazandı.

Dünya çevre gününde Ankara Ticaret Odası’nda gerçekleşen ödül töreninde Otokar’a birincilik ödülünü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü Dr. Çağatay Dikmen verirken ödülü Otokar’dan Üretim ve Tesis Mühendislik Müdürü Ferda Ertekin aldı.

“Otokar Türkiye’nin ilk İSO 14000 belgesini alan otomotiv firması”

Otokar’ın üretim tesislerinin en temiz tesis seçilmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Otokar Üretim ve Tesis Mühendislik Müdürü Ferda Ertekin, Otokar’ın, çevre konusunda Türkiye’nin ilk İSO 14000 belgesini alan otomotiv firmalarından biri olduğunu hatırlatarak çevre koruması alanındaki çalışmaların devam edeceğini bildirdi ve “Sakarya fabrikamızda her zaman sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda 50. Kuruluş yılımızda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bu ödülü almak bizim için gurur verici” dedi.

Bugüne kadar on dört çevre ödülüne layık görülen Otokar, geçtiğimiz aylarda da İstanbul Sanayi Odası tarafından “Büyük Ölçekli Kuruluş Çevre Yönetimi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri” kategorisinde ödüllendirilmişti.

Otokar’a ödül kazandıran çalışmalar

Otokar, 2012 yılında tehlikeli atık maliyetlerini 2011 yılına göre ünite başına yüzde 80 oranında azalttı. 2011 yılına göre 2012 yılında enerji tüketimini düşürmeye ve enerji verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalarla elde edilen CO2 emisyonu tasarruf miktarını 3 kat artırdı. Yine 2012’de sosyal sorumluluk amaçlı verilen çevre eğitimlerinin saati 4 kat artış gösterdi. Şirket içi ve dışı ağaçlandırma çalışmalarında dikilen fidan sayısı geçtiğimiz yıl yüzde 50 arttı.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.