Otokar'dan, Sakarya Belediyesi'ne 20 otobüs

Otokar'dan, Sakarya Belediyesi'ne 20 otobüs

Otokar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne 20 adet yeni otobüs teslim etti. Düzenlenen törenle 12 adet DORUK ve 8 adet KENT belediyeye teslim edildi.

Otokar’ın tasarım ödüllü otobüsleri KENT ve DORUK, Sakarya Büyükşehir Belediyesi araç filosunu güçlendirdi. Otokar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne 12 adet DORUK LE ve 8 adet KENT LF olmak üzere toplamda 20 adet otobüs teslim etti. Sakarya toplu taşımasında kullanılacak araçların teslim Sakarya Kent Park’ta gerçekleştirildi. Törene Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik, Şaban Dişli, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Genel sekreter yardımcıları Fatih Turan ve Ayhan Kardan, Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu ve Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül ve Birim Yöneticisi İhsan Kars katıldı.


“Sakarya’nın otobüsleri tamamen yenilendi”
Törende konuşan Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, toplu ulaşımda kalitenin artırılması hedefiyle satın alınan çevre ve engelli dostu, Avrupa Birliği standartlarına uygun, tam otomatik otobüslerle filonun tamamını yenilemiş olduklarını belirtti. Belediye başkanının 3 yıl önce ulaşım filosunu komple yenileyeceğim hedefine şu anda ulaştıklarını ve bunun için sayın başkana müteşşekkür olduklarını ifade etti. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise Sakarya ili toplu taşımasına göreve geldikleri günden beri katkı yapmaya çalıştıklarını belirterek daha önce de 36 adet yeni otobüs aldıklarını ve yeni alınan otobüslerle filolarını genişleterek bu alanda çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti. “Sakarya’nın bizi tercih etmesi mutluluk verici”
Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül yeni araçların Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi: “Sakarya Büyükşehir Belediyesi ulaşım filosunu en modern ve en konforlu bir şekilde yeniliyor. Şehrimizin modernleşmesine ve gelişmesine yönelik atılan adımlar Sakaryalı bir firma olarak bizi gururlandırıyor.” Akgül, daha önce teslim edilen otobüslerle ilgili bilgiler vererek sözlerine devam etti: “Belediyemizin şehiriçi ulaşım filosunu genişletirken tekrar Otokar’ı tercih etmesi bizi çok mutlu etti. Sakarya’ya ilk kez 2009 yılında teslim ettiğimiz 20 adet orta boy DORUK otobüslerimizle hizmet etmeye başlamıştık. Araçlarımızın başarılı bulunmaları nedeniyle geçtiğimiz yıllarda DORUK otobüslerimize ilave olarak, 12 metrelik KENT otobüslerimiz de Sakarya Büyükşehir filosunda yer almıştı. Bugün de 20 adet daha yeni Otokar otobüsü teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Başkanımın ve Sakarya halkının bizlere göstermiş olduğu güven için çok teşekkür ederiz.” Akgül, bugüne kadar Otokar’ın Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne toplam 54 adet otobüs teslim ettiğini vurgulayarak, 54’ün Sakarya’nın da il plakası olduğunu hatırlattı ve “54 kez maşallah” dedi.


Kent 290LF
12 metrelik KENT LF, basamaksız alçak giriş tabanı, engelli yolcuların erişimine sağladığı kolaylık ve geniş iç hacmi ile yolculara modern bir konfor sunuyor. Düşük işletme giderleri ve dayanıklılığı ile ideal bir belediye otobüsü olan Kent 290LF, şehiriçi toplu taşımacılıkta büyük beğeni topluyor. Düşük emisyonlu çevreci motoru ile şehiriçi egzoz emisyonunu asgari seviyede tutan güçlü kliması ile her mevsim ferah bir yolculuk vaad eden Kent LF, önde bağımsız aks uygulaması ile benzersiz bir süspansiyon, üstün yol tutuşu ve yüksek konfor sağlarken; ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunuyor. Doruk 220 LE
Alçak taban girişli DORUK 220 LE, kolay yolcu iniş-biniş avantajı ile hareket engelli, yaşlı ve çocuklu yolculara güvenli ve konforlu seyahat imkan sağlamak amacıyla tasarlandı. Düşük dönüş yarıçapı ve 9 metrelik boyu ile DORUK 220 LE, özellikle yapılaşma nedeni ile büyük otobüslerin kullanılamadığı veya ekonomik olmadığı alanlarda çağdaş ve modern toplu taşıma çözümleri sunuyor. Doruk 220 LE, Türkiye'nin 9 metre sınıfında toplam 57 kişilik kapasitesi ile basamaksız ulaşım aracı olması ve otobüs - midibüs sınıfları arasında yeni bir segmentte yer almasıyla yolcu taşımacılığına alternatif getiriyor. Bu özelliği ile araç Türkiye’de şehir içi toplu ulaşım alanında yeni bir araç sınıfı yaratarak bir ilk oluyor. Doruk 220 LE, engelli ve bebek arabası iniş-binişleri için özel tasarımlara sahip. Orta kapısında kullanılan rampa sistemi ile çağdaş taşımacılık sunuyor. www.tasimacilar.com 23.07.2012/11:12