Otokar’dan yüzde 100 yerli tank 2017’de

Otokar’dan yüzde 100 yerli tank 2017’de

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Otokar bünyesindeki Tank Test Merkezi’nin açılışını yaptı. Bakan Yılmaz, Türkiye’nin 2017 yılında yüzde 100 yerli tankı üreteceğini söyledi.

Otokar bünyesindeki Tank Test Merkezi Bakan Yılmaz’ın katıldığı törenle açıldı. Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Otokar’da tasarım ve prototip üretimi süren Altay Tank Projesi’nin yoğun teknoloji gerektiren gözbebeği bir proje olduğunu belirtti. “Milli gücümüz”
Yılmaz, Altay tanklarının teknolojik olduğunu vurgularken, “Bu ana kadar hep yurt dışından alırdık. Türkiye karar verdi ki artık bu alanda da kendi kendine yeterli olması lazım. Otokar öncü kuruluş diyelim. Ancak Otokar’ın arkasında büyük bir destek gücü var. Aselsan’ı, Roketsan’ı, Eurotem’i var. Kore’den de teknik danışmanlık aldığımız firma var. Dolayısıyla milli gücümüz diyoruz” dedi.
“Her şeyi ile Türk eseri”
Her şeyi ile Türk mühendisinin, Türk girişimcisinin eseri olan yüzde 100 bir tankı ortaya koyacaklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti; “Ne zaman bu? 2017 diyoruz. Şimdi çok kısa bir zamanda prototipi üretilecek. Ürettiğiniz şeyi ölçebilmeniz gerekir. Bu merkez ürettiğiniz şeylerin testinin yapılacağı yer. Güzel önemli bir unsuru var bu test merkezinin. Bu sadece Otokar’ın değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk milletinin ortak eseridir. Her kim, hangi firma burada test yapmak istiyorsa, buradaki test merkezlerine hangi firma ihtiyaç duyarsa bu imkânlardan faydalanacak.” www.tasimacilar.com 30.03.2012 / 14:19