Otokar’ın İlk Elektrikli Otobüsü ‘Doruk Electra’ Yollarda

Otokar’ın İlk Elektrikli Otobüsü ‘Doruk Electra’ Yollarda

Otokar tarafından alternatif yakıtlı araçlar projesi kapsamında geliştirilen elektrikli otobüsler, seri üretim için talep bekliyor. 6 aydır İstanbul sokaklarında test edilen Doruk Electra, ideal şartlarda tam şarjla 280 kilometre yol kat edebiliyor.

Doruk Electra tamamen elektrikle çalışıyor

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, uzun zamandır alternatif enerjili toplu taşıma üzerine çalıştıklarını belirtti. Önümüzdeki dönemde bu tarz alternatif yakıtların önem kazanacağına dikkat çeken Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: "Doruk Electra da yüzde 100 elektrikle çalışan bir araç… Bu araç, işletim açısından da çok farklı bir teknoloji ile üretildi. İçten yanmalı motoru yok. Bütün sistemleri ve hatta direksiyonu da klima sistemi de elektrikle çalışıyor" diyerek, seri üretim için gün sayan Doruk Electra’yı tanıttı.

İstanbul’da belli hatlarda 6 aylık Doruk deneyimi

Görgüç, alternatif yakıtlı toplu taşıma araçları üzerine Ar-Ge çalışması yaptıklarını vurgulayarak, "Bu aracı yaptıktan sonra ülke genelinde birçok belediyeden ilgi gördük" dedi. Konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hepsi aracı görmek ve denemek istedi. Biz de bunu hemen satmaktan çok, performansını yollarda test etmek istedik. Bu şekilde faydalarını insanlarımıza göstereceğiz. Bu çerçevede İETT ile bir çalışma yaptık. Doruk, şu anda İstanbul'un belli hatlarında 6 aydır kullanılıyor. Dolayısıyla çok detaylı bir tecrübe kazandık" ifadesini kullandı.

Yapılan testlerden olumlu sonuçlar aldıklarını belirten Görgüç, önümüzdeki yıllardan oldukça umutlu olduklarını ifade etti.


Görgüç: "Her an üretime geçebiliriz"

Otokar olarak, ihtiyaç duyan belediyelerden sipariş almaya veri üretime geçmeye hazırız’ diyen Serdar Görgüç, Doruk Electra ile ilgili şu bilgileri verdi: "Doruk Electra, her an üretime girebilir ve çok kısa sürede yollara çıkabilir. Bu yıl bile tüm ülkenin sokaklarında Electra görebiliriz. İstanbul dışında diğer şehirlerden de talep geliyor. Özellikle büyükşehir belediyelerinden istek alıyoruz. İETT'deki testlerin ardından Doruk'u bu şehirlere göndermeye hazırız. Doruk, artık yollara çıkmaya hazır" dedi.

Çevreci Doruk, yakında yollarda

Çok sessiz bir araç olarak tanımlanan Doruk, tamamen elektrikle çalışıyor. Motor sistemi de olmadığı için ses çıkarmıyor. Hem çevre hem de ses kirliliği açısından alternatif bir ürün.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.