Otokar'ın ilk ihracatı İspanya'ya olucak

Otokar'ın ilk ihracatı İspanya'ya olucak

Türkiye'nin lider otobüs markası Otokar, Almanya Hannover'de bu yıl 67'nci kez gerçekleştirilecek IAA Ticari Araç Fuarı'nda iki otobüsüyle yer alacak.

Ürettiği otobüsleriyle Türkiye dahil 50 ülkede modern toplu taşımaya yön veren Otokar, 7 gün sürecek olan IAA’de yeni Doruk T aracının Almanya lansmanını yapacak. Otokar, fuarda sergilenen Kent otobüslerinin doğalgazlı versiyonunun ilk ihracatını da İspanya’ya yapılacak.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, ticari araç ve yan sanayi endüstrisinin en büyük etkinliklerinden IAA Ticari Araç Fuarı'na İtalya'dan Almanya'ya, Ürdün'den Malta’ya kadar büyük beğeni toplayan otobüsleri ile katılıyor. Otokar, Almanya Hannover'de 20-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 67'nci IAA Ticari Araç Fuarı'nda tasarım, teknoloji, dayanıklılık ve ergonomisi ile ön plana çıkan şehir içi otobüsü Kent ve turizm otobüsü yeni Doruk T ile gövde gösterisi yapacak. İtalya, Fransa, Belçika, İspanya ve İsveç’te satışları başlanan Otokar’ın 10 metrelik turizm otobüsü yeni Doruk T, ilk kez Hannover’de Almanya’daki otobüs operatörlerinin beğenisine sunulacak.

İlk Doğalgazlı Otobüs ihracatı İspanya'ya yapılacak

Otokar’ın son dönemde yurtdışında önemli otobüs ihalelerini kazanarak, anlaşmalara imza attığına dikkat çeken Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç şunları söyledi: "Sektörde 55'inci yılını kutlayan Otokar, geniş otobüs ürün gamı ile Avrupa pazarındaki pazar payını her geçen gün artırıyor. Bugün 35 binden fazla otobüsümüz Fransa, İtalya, İspanya ve Almanya başta olmak üzere 50 ülkede milyonlarca yolcu taşıyor. Bu yılın ilk çeyreğinde Polonya’da Varşova’nın 34 araçlık sözleşmesini, Amman Belediyesi'nin açtığı 100 adetlik otobüs ihalesinin anlaşmasını ve kısa süre önce de Bükreş Belediyesi ile bir Türk otobüs markasının tek kalemde aldığı en büyük otobüs ihracat anlaşmasını ile imzaladık. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden ve turizm şehirlerinden Bükreş'te 12 yıldır Otokar araçları kullanılıyor. Bükreş'in ihtiyaç ve beklentilerine en uygun şekilde geliştirilecek 400 araç bu yıl ve önümüzdeki yıl partiler halinde teslim edilecek."

Görgüç, doğalgazlı otobüslerinin ilk ihracat anlaşmasının da geçtiğimiz günlerde imzalandığını belirterek şunları söyledi: “Türkiye’de başarılı bir şekilde hizmet veren doğalgazlı otobüslerimizi şimdi de İspanya’ya ihraç etmeye başlıyoruz. 9 adet 12 metrelik Kent doğalgazlı otobüsümüz, önümüzdeki yıl bahar aylarında İspanya’nın Jerez de la Frontera şehrinde yolcu taşımaya başlayacak.” İspanya’nın Avrupa’daki büyük otobüs pazarlarından biri olduğunu belirten Görgüç, geçtiğimiz yıla kıyasla İspanya’daki otobüs satışlarını yüzde 27 oranında artırdıklarını söyledi.

otokar-dorukt.jpg

Otokar'ın kullanıcı beklenti ve taleplerine en uygun, yenilikçi, üstün teknolojiye sahip ve çevreci araçları üretebilmek, modern şehirlere katkı sağlamak için önemli Ar-Ge yatırımı yaptığını da vurgulayan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; "Her yıl ciromuzun ortalama yüzde 4'ünü Ar-Ge çalışmalarına ayırıyoruz. Kullanıcılarımızın beklenti ve isteklerine uygun otobüsleri tasarlıyor, üretiyor; satış sonrası hizmetlerimizle de fark yaratıyoruz. Uzun yıllardır Avrupa’nın farklı ülkelerinde kullanılan araçlarımızla müşterilerimizin memnuniyetini ve beğenisini kazandık. Dünyanın dört bir yanında hali hazırda binlerce otobüsümüz milyonlarca yolcuya hizmet veriyor. Batı Avrupa’nın yanı sıra Orta Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde de araç parkımız günden güne artıyor” dedi.

Doruk T, Almanya pazarına ilk kez Hannover'de sunulucak 

Otokar, şehirlerarası ve turizm taşımacılığı için geliştirdiği ve yurt dışı pazarlarda Ulyso adıyla yer alan otobüsü Doruk T’nin Almanya lansmanını IAA Ticari Araç Fuarı'nda yapacak. Serdar Görgüç, Doruk T hakkında şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl İtalya, İspanya, Fransa, Belçika ve İsveç’te satışları başlanan ve kullanıcıların beğenisini toplayan Doruk T otobüsümüzün Almanya lansmanını IAA Fuarı’nda yapıyoruz. Almanya’da turizm taşımacılığında olduğu kadar şehir içi toplu taşımacılıkta da iddialı hedeflerimiz var. Kısa zamanda Doruk otobüslerimizin şehir içi tipleri de Berlin toplu taşımacılığında hizmete başlayacak.”

Kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen Doruk T, Otokar’ın yeni tasarım yaklaşımını yansıtıyor. Dış tasarımında sert ve dinç bir tarz tercih edilen Doruk T’de gündüz farları tasarımı, otomotivdeki son trendler dikkate alınarak yapılırken arkada LED farlar kullanıldı. Yüksek ön camı ile ferah bir yolculuk sunan 10 metre uzunluğundaki Doruk T düşük işletme giderleri ve düşük yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor. Doruk T’de tam kuru havalı disk fren sistemi, ABS, EBS gibi güvenlik sistemlerine ilave olarak şerit takip sistemi (LDWS), gelişmiş AEBS fren sistemi, ASR, ESP gibi özellikleri de standart olarak sunuyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.