Otokoç, ''Leed NC GOLD'' serfikasını almaya hak kazandı

Otokoç, ''Leed NC GOLD'' serfikasını almaya hak kazandı

Otokoç otomotiv 90.yılını kutlarken yenilenen yönetim binalarıyla Türkiye’nin otomotiv sektöründeki ilk “Leed Yeşil Ofis Kampüsü Sertifikasını almaya hak kazandı.

90. yaşını kutlayan Otokoç Otomotiv, sürdürülebilirlik anlayışı paralelinde ve çevresel konulardaki hassasiyeti gözetilerek yenilenen Yönetim Kampüsü LEED NC GOLD sertifikasyonunu elde etti. Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, sürdürülebilir ekonomi ve sürdürülebilir çevre için şirket olarak azami çabayı sarf ettiklerini, yenilenen yönetim kampüsünde de bu hassasiyetlerinin somutlaştığını söyledi. Yenilenme çalışmalarının tasarım aşamasından itibaren LEED yeşil bina şartlarına göre planlandığını belirten Özdemir, “İnşaat sürecinde doğayı tahrip etmeden ve ortaya çıkan atıkların da mümkün olan en yüksek oranda geri dönüşümünü sağlayacak şekilde çalışmalarımızı yürüttük. Kent mimarisine saygılı ve çevresindeki dokuya entegre bir kampüs olarak yenilediğimiz ofis alanlarında su tüketimi yüzde 40, enerji tüketimi ise yüzde 30 azalmış durumda. Otokoç Otomotiv çalışanlarına ve müşterilerine dünya standartlarının da üzerinde sağlıklı, çevreci ve kentle uyumlu bir çalışma ortamı sunduğumuz için mutluyuz.” dedi.

Otokoç Otomotiv çatısı altında faaliyet gösteren Otokoç, Birmot, Avis, Avis Filo, Budget, Otokoç Sigorta, Zipcar, Otokoç 2.El ve Otokoç Parça markalarının yönetim ofislerinin yer aldığı Küçükyalı’daki kampüs, hem kentsel entegrasyona hem işlevsel ihtiyaçlara hem de sürdürülebilir kalkınma hedeflerine karşılık sunuyor.

Leed Yeşil Bina Sertifikası nedir?

Leed (Leadership in Energy and Environmental Design)  Yeşil Bina Sertifikası, eko sisteme zarar vermeden çalışmalarına devam eden, çalışmalarını sürdürülebilirlik açısından sürekli iyileştiren, sektördeki diğer paydaşlarına örnek olan kurum veya kuruluşlara verilen takdir belgesi olma sıfatını taşıyor. 

otokoc-otomotiv-genel-muduru-gorgun-ozdemir.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.