Otokoç Otomotiv 2018'de 8 Milyar Ciro Hedefliyor

Otokoç Otomotiv 2018'de 8 Milyar Ciro Hedefliyor

2017’de 102 bin adet araç satan Otokoç Otomotiv %35 artışla 7 milyar TL ciro gerçekleştirdi.

Türkiye'nin lider otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv, 2017 yılını 7 milyar lira ciro ile kapattı. Global 100 Endeksi’nde Türkiye otomotiv sektörünün birincisi olan Otokoç Otomotiv, 76 bin adet yeni, 26 bin adet ikinci el olmak üzere toplamda 102 bin adetaraç satışı gerçekleştirdi. Aynı dönemde 127 bin 500 adet sigorta ve finansman ürünü sunan Otokoç Otomotiv, kiralama iş biriminde ise 52 bin adetlik araç parkına ulaştı.

Otokoç Otomotiv’in yıl sonu performansını değerlendiren Genel Müdür Görgün Özdemir, 2017 yılını %35’lik artışla 7 milyar TL ciro ile tamamladıklarını söyledi ve ekledi; “Araç satışlarında 2017’de yaşanan yüzde 2.7’lik daralmaya rağmen, pazardan aldığımız payı bir önceki yıla göre 1 puan arttırmayı başardık.” Sıfır araç pazarından yüzde 8 pay aldıklarını belirten Özdemir, Türkiye’de satılan tüm Jeep ve Alfa Romeo markalı araçların yüzde 41’ini, Ford, Fiat ve Volvo’ların ise yaklaşık üçte birini Otokoç Otomotiv çatısı altında yeni sahipleriyle buluşturduklarını belirtti. Ağır ticari araç grubunda temsil ettikleri Ford Trucks’ta ise yüzde 30 marka payına ulaştıklarını söyledi. Otomotiv sektörünün 2018 yılındaki durumunu yurt içinde ve küresel piyasalarda yaşanacak gelişmelerin belirleyeceğini belirten Görgün Özdemir, 2018 yılında sektörde bir önceki yıl paralelinde araç satışına ulaşılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Otokoç Otomotiv 52.000 adetlik araç parkına ulaşarak araç kiralamadaki liderliğini güçlendirdi

Sıfır araç pazarındaki daralmaya rağmen araç kiralama sektörünün sağlam adımlarla büyümeye devam ettiğini belirten Özdemir, “Tüm dünyada olduğu gibi  ülkemizde de satın almak yerine kiralama konsepti hızlı büyümesini devam ettirdi. Kısa süreli araç kiralama pazarı yüzde 18, uzun süreli kiralama ise yüzde 14 oranında genişledi. Bu talep aynı zamanda yeni araç satışlarının da önemli bir kısmını oluşturarak perakende sektörüne destek oldu.” dedi.

2017 yılında kiralık araç pazarında ise 52 bin adetlik araç parkına ulaştıklarını, ilk iki sırayı yüzde 26 pazar payı ile Avis ve yüzde 14 pazar payı ile Budget’ın aldığını belirten Özdemir, şu değerlendirmede bulundu: “Uzun dönem araç kiralama hizmeti sunan Avis Filo’nun pazar payı yüzde 9’a ulaştı. Sektörün standartlarını belirlemeye devam eden saatlik araç paylaşım sistemimiz Zipcar ise 2017 yılında 693 bin 556 saat kullanıldı. Zipcar 171 adetlik araç parkı, 70 lokasyon ve 5.500 aktif üyesiyle hızla büyümeye devam ediyor.”

Araç kiralamada yeni ülke Ukrayna

Yurtdışı araç kiralama faaliyetlerine de değinen Özdemir, “Diğer yandan halen Macaristan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs, Kuzey Irak, Kazakistan ve Azerbaycan’da sürdürdüğümüz araç kiralama faaliyetlerimizi, Budget markamız ile Ukrayna’ya da taşıdık. Ukrayna yatırımımız ile yurtdışındaki ofis sayımız 20’ye ulaştı. Önümüzdeki dönemde, vizyonumuz paralelinde yeni yatırımlarla yurtdışında büyümemizi sürdüreceğiz. 2018’de 8 ülkede toplam 62 bin adetlik araç parkına ulaşmayı planlıyoruz. Her yıl yurtdışında yeni bir ülke yatırımı gündemimizde oluyor. 90. yılımızda da yeni bir ülke yatırımımız olacak.” Dedi

“Ulaşımda en yenilikçi çözümlerle herkesin küresel yol arkadaşı”

Türkiye’nin en köklü şirketlerinden biri olarak 90.yaşlarını kutlamaya hazırlandıklarını belirten Özdemir, sürekli yenilenerek daima genç kalmayı hedeflediklerini söyledi. Sektörde değişime liderlik ettiklerini belirten Özdemir şöyle devam etti, “Dünyadaki teknolojik gelişmeler doğrultusunda yaşamımız her gün giderek daha mobil, daha işlevsel ve akıllı olma yolunda ilerliyor. Otokoç Otomotiv olarak mükemmel müşteri memnuniyetine yaptığımız yatırımlar sonrası hem kendi içimizde hem de müşterilerimizle buluştuğumuz platformlarda “Dijital Dönüşüm” ve “İnovasyon Yönetimi” sürecimizi hayata geçirdik. 90.yaşımıza girerken misyonumuzu da bu doğrultuda güncelledik. Ulaşım çözümlerinin (mobilitenin) tüm katmanlarında müşterilerimizin küresel yol arkadaşı olmak istiyoruz. Tüm ürün ve hizmet gamımızı ve ayrıca uctan uca mobilite sağlayan unsurları çok yakın bir gelecekte online olarak satmayı hedefliyoruz. Bu hedef için yalnızca ülkemizdeki değil yurtdışı operasyonlarımızı da genişletiyor, yeni pazarlara ve iş modellerine yatırım yapmaya devam ediyoruz.“ dedi.

Rakamlarla Otokoç Otomotiv’in 2017 Performansı

-       Konsolide ciro: 7 milyar TL

-       Yeni araç satışı: 76 bin adet

-       2. el araç satışı: 26 bin adet

-       Trafik ve Kasko Poliçesi: 106 bin adet

-       Finansman satışı: 21 bin adet 

-       Araç kiralama toplam araç parkı: 52 bin adet

-       Avis yüksek sezon araç parkı: 11 bin 600 adet

-       Budget yüksek sezon araç parkı: 7 bin adet

-       Avis Filo uzun dönem yılsonu araç parkı: 31 bin adet

-       Yurt dışı araç parkı: 2 bin 500 adet

-       Hizmet verilen nokta sayısı: 8 ülke, 250 nokta.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.