Otokoç’un yeni yatırımı Eskişehir’e

Otokoç’un yeni yatırımı Eskişehir’e

Otokoç, Eskişehir İnönü’de Ford Trucks’ın yeni yapılanması altında kamyon satış, servis ve yedek parça hizmetlerini bir arada sunan “4S Plaza” konseptli yeni şubesini hizmete açtı.

Otokoç, Otomotiv’deki 85 yıllık deneyimi ile ilk 4S Ford Trucks tesis yatırımını Eskişehir İnönü’de faaliyete açtı.

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir’nde yer aldığı İnönü Belediye Başkanı İsmail Karaköse, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y. Koç, Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Cargo İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay ve Otokoç Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Uğur Güven katıldı.


Tüm sistem tek bir çatı altında sürdürülecek

Küreselleşen ağır ticari araç segmentinde hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini arttırmak için Ford Trucks konsepti altında yeni bir yapılanma başlattıklarını belirten Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, 2014 sonu itibariyle 25 Ford Trucks bayisinin 4S konseptiyle faaliyet göstereceğini, bu yapılanma çerçevesinde eskiden ayrı çatılar altında yürütülen satış, servis, yedek parça ve 2. el hizmetlerinin tek bir çatı altında birleştirildiğini sözlerine ekledi.

b>Tüm dünyada kullanılan Ford kamyonlar Türk mühendislerinin eliyle şekilleniyor


Ford Otosan’ın bugüne kadar 180 bin adedin üzerinde kamyon ürettiğini belirten Koç, tüm dünyada atılan Ford Kamyonun dizaynının Türk mühendisliğince gerçekleştirildiğini söyleyerek “Ford Otosan’ın Küresel Mühendislik Merkezi’nde çalışan 1240 mühendisin 400’ü sadece Cargo için çalışıyor. Ocak ayı itibariyle pazara sunulan ve uzun vadede 50 ülkeye ihracatının gerçekleştirilmesi hedeflenen yeni Ford Cargo çekici 1846T, dayanıklılık, güvenlik, kalite ve performans özellikleri ile müşteri beklentilerinin ötesine geçiyor” dedi.

Kamyon işine olan inancımız ve bağlılığımız bizi, 53 yıllık büyük bir tecrübeye taşıdı” diyen Ali Koç bayilere de vurgu yaparak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kamyon işini geliştirmek ve büyütmek arzumuzla beraber hedeflerimize ulaşmamızda en önemli rekabet avantajımız gücümüzü aldığımız bayi teşkilatımızdır. Otokoç Eskişehir yeni yapılanma konseptine uygun olarak açılışını yaptığımız ikinci tesis konumunda. En yeni teknik ekipmanlarla donatılan yeni tesisimiz, müşterilerimize komple çözüm sunarak markamızın imajını ve müşteri memnuniyetini çok daha ileri seviyelere taşıyacaktır.”


Müşteriye kaliteli hizmet

Otokoç’un ilk kez kamyon servis hizmeti vermeye başladığını belirten Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ise konuşmasında Ford Trucks Plaza’larda müşterilerine Otokoç güvenini ve yüksek hizmet kalitesini yansıtacaklarını söyledi.

Ford Trucks konsepti ile kamyona özel başlayan yeni yapılanmayı geleceğe yatırım olarak gördüklerini belirten Özdemir, bu kapsamda 2 bin 300 m2’si kapalı olmak üzere, 11 bin m2 alan üzerine kurulan, Otokoç olarak ilk 4S Ford Trucks tesislerini açtıklarını açıkladı.

Otokoç Kamyon Kiralama işine soyundu

Otokoç Eskişehir Ford Trucks Plaza’nın yer aldığı İnönü ilçesinin taşımacılık için önemli bir bağlantı noktası olduğunu vurgulayan Özdemir, “Böylesine stratejik bir noktada faaliyete başlayan tesisimizle birlikte artık kamyon müşterilerimize satışın yanında servis, yedek parça ve 2.el sigorta finansman hizmetlerini Otokoç’un 85 yıllık deneyimiyle sunuyor olacağız. Önümüzdeki dönemde İstanbul Anadolu yakasında devralacağımız kamyon tesisimizle birlikte bu yıl 1.200 adet kamyon satışı gerçekleştirmeyi ve Ford kamyon satışlarından yüzde 20 pay almayı hedefliyoruz” dedi ve ağır ticari vasıta alanında Ford Trucks ve Avis’in güçlerini birleştirdiklerini ve bundan böyle kamyon kiralama hizmeti de sunmaya başladıklarını sözlerine ekledi.


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.