Otomotiv endüstrisinin geleceğine önemli yatırım

Otomotiv endüstrisinin geleceğine önemli yatırım

Türkiye’de Otomotiv Endüstrisi alanında ilk ve tek olan OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne Oyak Renault’un katkılarıyla 5 laboratuar ve atölyeden oluşan “motorlu araçlar teknolojisi alanı” açıldı.

Okulun bu yeni alanında, araçların motorları ile ilgili her türlü teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimlerin de verileceği motorlu araçlar teknolojisi alanında, otomotivin her alanında olduğu gibi motor konusunda da nitelikli elemanlar yetiştirilmesi planlanıyor.


OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Oyak Renault’un destekleriyle açılan ve 5 laboratuar ve atölyeden oluşan yeni eğitim alanında, öğrenciler araçların motorlarıyla ilgili her türlü teorik eğitimin yanı sıra pratik bilgiler de alabilecek. Yerli otomobil markasıyla ilgili en önemli detay olarak gündeme gelen motor üretimi için de öğrenciler şimdiden bu alanda çalışmaya başlayacak. “Otomotiv endüstrisi daha yükseğe taşınacak”
Türkiye’nin lokomotif sektörü otomotiv endüstrisi için nitelikli insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine mesleki bilgi ve beceriler kazandırmayı hedeflediklerini aktaran Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedefinde okullarının önemli bir basamak olacağını vurguladı. Sabuncu, ‘Kaliteli eğitimi ve fiziki şartlarıyla okulumuz kısa zamanda tercih edilen bir eğitim kurumu haline gelmiştir. Nitelikli insan gücünde, üretimde, ihracatta okulumuzla endüstrimizi daha yüksek yerlere taşıyabileceğiz” diye konuştu. “Oyak Renault, öğrencilere staj kapısını açtı”
Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu da otomotiv endüstrisinin sürdürülebilirliği ve rekabetçiliği açısından ihtiyaç duyulan kalifiye elemanların yetişmesi anlamında önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını belirtti. Türkiye’de üretilen binek otomobillerin yarısının Oyak Renault fabrikalarında yapıldığını ve ihraç ettikleri araçlarda ‘Made in Turkey’ yazdığını hatırlatan Tunalıoğlu, “İstihdam gücü için nitelikli gençlere ihtiyaç duyuyoruz. Gençlerimiz bu laboratuarlarda teorik olarak öğrendikleri bilgileri uygulamalı olarak da görecek ve yetkinliklerini artıracak, kendilerini geliştireceklerdir. Nitelikli insan gücü için bu okulun önemi bizim için çok büyük. Bu nedenle gençlerimize staj imkanı da sunacağız” diye seslenerek tesislerinde staj yapabilecekleri müjdesini verdi. “Laboratuarlardan tüm öğrenciler yararlanabilecek”
OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne Oyak Renault katkılarıyla kurulan laboratuarlarda motorlu araçlar teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojileri ile ilgili dersler, motorlar, motor ve vites kutusu kesitleri, otomobil kesitleri üzerinde deney setleri, diagnoz, videoskop araçları, sökme – takma aletleri ile uygulamalı olarak dersler verilecek. Laboratuarlarda şu an 10. sınıftan 30 öğrenci, önümüzdeki dönem 60, 2013-2014 eğitim döneminde ise 90 öğrenci doğrudan, 630 öğrenci ise dolaylı olarak yararlanabilecek. www.tasimacilar.com 04.04.2012/19:21