Otomotivde Maliyet Azaltacak Proje Başbakan Tarafından Ödüllendirildi

Otomotivde Maliyet Azaltacak Proje Başbakan Tarafından Ödüllendirildi

Otomotiv endüstrisi, İnovasyon Zirvesi’nde en inovatif AR-GE projesi FARPLAS Şirketler Grubu AR-GE departmanında çalışan Ahmet Taha Çağlar ile Cemal Baki’nin oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) bu yıl ikinci kez organize ettiği ‘İnovasyon Zirvesi’nde en inovatif Ar-Ge projesi otomotiv endüstrisinden seçildi. FARPLAS’tan Ahmet Taha Çağlar ile Cemal Baki’nin ‘Seri üretim binek araçlarında metal ve plastik bileşenli ön kaput parçası tasarımı’ isimli projeleriyle zirveye çıkan projelerine ödüllerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi birlikte verdi.

Proje yüzde 20 maliyet avantajı sağlıyor

Ödül getiren projede ‘Seri üretim binek araçlarında metal ve plastik bileşenli ön kaput parçası tasarımı’ projesiyle binek otomobillerin ön bölümündeki motorun üstünü kapatan kaput parçasının plastik olması hedeflendi. Çağlar ile Baki, buradaki 1 milimetre olan kaporta kalınlığını 0.5 milimetre olarak tasarladı. Bu çerçevede 20 kilo olan ön kaput, yüzde 36 oranında hafifleyerek 12.8 kiloya inecek ve ek işçilik ile pres işlemleri ortadan kalkarak yüzde 20 maliyet avantajı yaratacak.

‘Yarışmanın gençlerin önünü açacağını ümit ediyorum’
TİM Otomotiv Sektör Konseyi Başkanı Ömer Burhanoğlu; ‘yarışmamızda, 2 yıl üst üste Otomotiv sanayisinden birincilerin çıkması bizi mutlu etti. Bu yarışmaların bu konuda emek harcayan gençlerin önünü açacağını ve her yıl daha kıymetli projelerin yarışmamıza başvuracağını ümit ediyorum” dedi.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.