Özel halk otobüsçüleri nefes alacak

Özel halk otobüsçüleri nefes alacak

İstanbul milletvekili Ahmet Baha Öğütken, Özel Halk otobüsleri işletmecilerine ücretsiz yolculuk bedellerinin ödenmesiyle ilgili olarak çıkarılan kanun hakkında konuştu.

 

 

Özel Halk otobüsleri ile ilgili yeni çıkan yasanın öncelikle tüm işletmecilere ve halka hayırlı, uğurlu olmasını dileyen Ak Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken " Halk otobüsleri açısından son derece önemli ve nefes aldıracak bir yasa olduğunu düşünüyorum.

Özel Halk otobüsleri şirket, oda, dernek ve kooperatif  Başkanları ve temsilcileri ile daha evvel toplantılar yaparak Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan iken kendisinin görüş ve düşüncelerini aldık. Kendisinin talimatları ile o dönemde çalışmaya başladık. Allah nasip etti, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından bu kanun 24.dönem milletvekilleri tarafından gerçekleştirilmiş oldu" dedi.

Çıkartılan yasanın 7 Nisan 2015 tarihinde resmi gazetede ilan edilmesi ile birlikte 65 yaş üstü vatandaşlar, engelliler ile şehit, dul ve yetimleri ücretsiz taşıyan Özel Halk otobüsleri esnafına bir umut olduğunu ifade eden Öğütken "Ücretsiz seyahatler özel halk otobüsleri esnafına önemli derecede bir maliyet getiriyordu, Esnaflarımız bugüne kadar bu ücretsiz kesimi bugüne kadar sabırla taşıdılar, onun için başta şirketler olmak üzere, oda, dernek ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.

ahmet-baha-ogutken-manset.jpg

"Amacımız kimsenin mağdur olmaması"

Bundan sonra devlet gücünü göstereceğini anlatan Ak Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken,kimsenin mağdur olmasını istemedikleri için en az indirimli yolculuk bedelleri kadar bir hesaplama yoluna gidileceğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "TBMM Plan ve bütçe komisyonunda bu niyetle çalışıldı ve yasa çıkarıldı, inşallah bu şekilde hayata geçirilecek. Bu şekilde hayata geçtiğinde esnafımıza önemli bir katkı sağlayacak olup, esnaf hem araçlarını yenileyecek, hem de huzurlu bir ortama kavuşmuş olacaktır. İşletmeciler ve otobüs sürücüleri aldıkları eğitimler ve seminerler ile halka daha iyi hizmet edeceklerdir.

En büyük amacımız hiçbir vatandaşımızın mağdur olmamasıdır. Hem taşınanların mağdur olmaması, hem de taşıyanların mağdur olmaması güzel bir gelişme, bunu başardığımızı düşünüyorum. İnşallah uygulama ile beraber hayırlı olacağını düşünüyorum." 

ahmet-baha-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.