Özel Halk Otobüsleri Başkanı İsmail Yüksel Düzenlemelerden Şikâyetçi

Özel Halk Otobüsleri Başkanı İsmail Yüksel Düzenlemelerden Şikâyetçi

Taşımacılık sektörü bileşenlerinin bazen kendi içinde bazen birbirleri ile bazen de bürokrasi ile ilgili pek çok sorunu var.

Her yönüyle masaya yatırmaya çalıştığımız taşımacılık alanın bir diğer kanayan yarası ise Özel Halk Otobüsü şoförlerinin yaşadıkları sorunlar…

Nüfusu, aldığı göç ve diğer nedenlerle her geçen gün biraz daha artan İstanbul’da, konuyu değerlendiren Özel Halk Otobüsleri Başkanı İsmail Yüksel birçok konuda sorunları dile getirdi.

Düzenlemelerde fikrimiz sorulmuyor

Yılan hikâyesine dönen düzenlemelerden ve bunun sonucuna katlamak zorunda kalan özel halk otobüsü şoförlerinin sıkıntılardan bahseden başkan İsmail Yüksel, düzenlemelerde fikirlerinin alınmamasından dert yandı. "Belirlenecek olan güzergâhlar konusunda, alt yapı konusunda, talepler göz önünde bulundurularak İETT, Özel Halk Otobüsleri, Otobüs A.Ş. olarak oturup konuşmamız gerekiyor. Önce ihale yapılıyor daha sonra belli düzenlemeler yapılıyor. Daha geçen gün bir düzenleme yapıldı. Mağduriyetlerimiz sürüyor. Bu düzenlemeler görüşülmeden, alt yapısı hazırlanmadan ve düşünülmeden yapılıyor. Belediye Meclisi karar alıyor ve Otobüs A.Ş. bizim fikrimizi almadan düzenlemeler yapıyor" dedi. 

Hat ve güzergâh tartışmaları

Otobüs A.Ş’nin sürekli hatlarına girmesinin, Özel Halk Otobüsleri şoförlerini mağdur ettiğini kaydeden başkan, yakın zamanda yaşanan bir örnekle durumu ifade etti: "daha geçen gün 7-8 tane otobüs bizim hattımıza girdi. Söz konusu hatta 7-8 tane Otobüs A.Ş’nin aracı var. İETT çalışırken gün boyunca çalışmıyordu, belli saatlerde çalışıyordu. Gün boyunca biz boş gidip geliyoruz. Havuz sisteminde de bir birleşme yok. Özel Otobüs ve Otobüs A.Ş’nin aynı havuz içinde birleşmeleri zaten mümkün değil" diyerek yaşanan kargaşayı ve mağduriyetlerini paylaştı.

İndirimli Kart ve Pasolarda aktarmalar bizi mağdur ediyor

İndirimli Kart ve pasolarda birinci aktarma değil ama ikinci ve üçüncü aktarmaların kendilerini oldukça olumsuz yönde etkilendiğini belirten Başkan, maliyetlerin yüksek, kazancın düşük olması nedeniyle aktarmaların çözülmesi gereken bir konu olduğunu belirtti.

Otobüs A.Ş. ile mahkemelik olduk

Otobüs AŞ. İle ciddi sorunlar yaşadıklarını ve konuyu mahkemeye de taşıdıklarını ifade eden Özel Halk Otobüsleri Başkanı İsmail Yüksel: "yüzde yetmiş çakışmalar oluyor" dedi. "Bu konuda mahkemelik olduk. Otobüs AŞ bizim sınırlarımızı ihlal etti. Güzergah çıkartırken, aynı masaya oturabilirdi, birlikte karar verilebilirdi" diyerek sürece dair değerlendirmelerde bulundu.

Başkan özeleştiri de verdi

Otobüs A.Ş ve Özel Halk Otobüsleri ile ilgili açıklamalarında samimi değerlendirmelerde bulunan Başkan Yüksel kendilerini eleştirmeyi de ihmal etmedi. Düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: "bir konuşmamda belirtmiştim, bizim Halk Otobüsleri de kendine biraz daha çeki düzen verebilseydi, bu işler böyle olmazdı. Kendimizi de eleştirebilmeliyiz" dedi.

Alev ARSLAN 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.