Özel Yük Taşımalarına İlişkin Sorunlar Ulaştırma Bakanlığına İletildi

Özel Yük Taşımalarına İlişkin Sorunlar Ulaştırma Bakanlığına İletildi

Özel Yük Çalışma Grubu Toplandı, Sorunlar ve Çözümler Konuşuldu

Uluslar arası Nakliyeciler Derneği (UND) bünyesinde faaliyetlerine devam eden Özel Yük Çalışma Grubu tarafından ele alınan özel yük taşımalarında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ve UND heyetinin katıldığı bir toplantıda ele alındı.

Toplantıda birçok konu masaya yatırıldı

UND tarafından yapılan açıklamaya göre toplantı son derece olumlu geçti. Gerçekleştirilen toplantıda birçok sorun ele alınarak, çözüm yolları arandı. Toplantıda gündeme gelen konular ise şöyle sıralandı; Özel yük izin belgelerinin uzun dönemli tahsis edilmesi, standart ölçüler dahilinde yapılan taşımalarda özel izin belge talepleri, gece sürüş kısıtlamaları, E-5 kullanım zorunluluğu, hız sınırlamaları, mühendislik firmalarına ödenen ücretler, AB mevzuatı ile ülkemiz mevzuatı arasındaki farklar ve yarattığı sorunlar, yabancı plakalı araçların denetimleri, Özel izin belgesi harç ücretleri tartışılan konulardan bazılarıydı.

Taleplere ilişkin çalışmalar başlatıldı

UND yaptığı açıklamada; ‘Özel yük taşımalarında karşılaşılan sorunların giderilmesi, süreçlerin iyileştirilmesi ve birçok AB ülkesindeki kolaylaştırıcı uygulamaların hayata geçirilebilmesi adına Derneğimiz tarafından iletilen çözüm önerilerine olumlu yaklaşılmış ve söz konusu taleplere ilişkin çalışmalar başlatılmıştır’ dedi.

UND Heyeti toplantıda sorunları dile getirdi

Toplantıya katılan UND heyeti içinde UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, İcra Kurulu Üyesi Erman Ereke, Ankara Temsilcisi Necla Albayrak, Çalışma Grubu Başkanı Tamer Erdoğan (Erdoğanlar Nak.), Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Samet Gürsu (Hareket Nak.) ve Çalışma Grubu üyeleri Kerem Saraç (Yılnak), Nergis Çetinöz (UPİ) yer aldı.

UND teşekkür etti

UND son olarak açıklamasında; söz konusu toplantıya Başkanlık eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın’a, sektöre sağladığı destek ve çözüm odaklı yaklaşımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.