Pakistanlı heyet, metrobüs inşaatını inceledi

Pakistanlı heyet, metrobüs inşaatını inceledi

Pakistan, Pencap eyaletinin başkenti Lahor’dan gelen ekip Avcılar-Beylikdüzü metrobüs güzergahında teknik incelemede bulundu ve çalışmaların durak düzenleri konusunda bilgi sahibi oldu.

Başkanlığını Pencap Planlama ve Kalkınma Başkanı Abdul Ghafoor’un yaptığı 8 kişiden oluşan heyet, inşaat halinde bulunan Avcılar-Beylikdüzü hattını inceleyerek, detaylar hakkında bilgi aldı. İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, geçtiğimiz günlerde birçok ülkenin metrobüs hattını incelemek için kendilerine başvurduğunu açıklamıştı. “İstanbul’daki metrobüsü kendi ülkelerine yapmak istiyorlar”
Baraçlı, daha önce Suudi Arabistan’dan gelen heyetle ilgili görüşlerine dair; “Medine’de yapılmakta olan 16 milyon kapasiteli yeni uluslar arası havalimanından şehir merkezine kadar olan yaklaşık 19 kilometrelik bir alanda metrobüs projesi ile ilgili düşünceleri var. Burada bizden uygulama, projelendirme, yapım ve işletme konusunda bilgiler alıyorlar” dedi. Gelen heyetlerden şimdiye kadar negatif bir eleştiri almadıklarını belirten Baraçlı, heyetlerin İstanbul’daki metrobüsü kendi ülkelerinde uygulamayı planladıklarını söyledi. www.tasimacilar.com 14.02.2012 / 15:52