Parayı veren, UND başkanlığını alacak

Parayı veren, UND başkanlığını alacak

UND 37’nci Genel Kurul Toplantısını değerlendirmek üzere yönetim kurulu üyelerinin de bulundu bir basın toplantısı düzenledi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), 19 Ocak 2013’te Wow otel’de gerçekleştireceği Genel Kurul Toplantısı öncesi UND Başkanı R. Engin Özmen’in ev sahipliğinde Başkan Yardımcıları Zait Sağlık ve Şerafettin Aras, Tevfik Fikret Kutan, Yönetim Kurulu Üyeleri Tamer Türker, Ahmet Musul ve Necmi Çobanoğlu’un da katılımıyla Kadıköy’deki Hilton Double Tree Otel’de bir basın toplantısı düzenledi.


“Şoför davalarıyla ilgili konu parlamentoda”

Düzenlene toplantıda konuşan UND Başkanı R. Engin Özmen; başkanlığa seçildiği günden bu yana yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yapılan iyileştirmelerden bahsetti.

En son nakliye firmalarını sıkıntıya sokan şoför davalarıyla ilgili konunun parlamentoya taşındığını söyleyen Özmen “Şoför davalarıyla ilgili sosyal güvenlik komisyonunda yaptığımız görüşmelerde bu işin çözümü noktasına yaklaştığımız noktada bir yasa teklifinin verileceği, özellikle kıdem tazminatı fonunun yasalaşması sürecinde bizim bu sorunumuzun çözüleceği konusunda başkan ile mutabakata varmıştık. Fakat biliyorsunuz ki parlamento kapandı ve kıdem tazminatı fonuyla ilgili yasa teklifi geri çıkınca bize söylenen meclisin açıldığında böyle bir yasal düzenlemenin yapılacağıydı. O yasal düzenleme de henüz yapılmadı” diyerek konuyu dillendirmesinin nedeninin tribüne oynamak değil, gerçekleri yansıtmak olduğunu söyledi.

“İflas ertelemesi alınmış bir şirketin borçlarını neden mi ödedik”

UND’nin borçlarını ödemesine yönelik konuyla ilgili her toplantıda olduğu gibi bir kez daha bilgi veren Özmen, “UND prestiji yüksek kırk yıllık bir dernek, bu derneğin uluslar arası arenada ismi var, sizin uluslar arenadaki isminize güvenerek, insanlar teminat mektubu almadan, kefalet almadan size kredi açtılarsa, bu kredinin geri ödenmesi noktasında sizin basiretli bir tüccar gibi davranıp o borçları sonuna kadar ödemeniz gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Ayrıca TOBB UND Lojistik A.Ş. ortaklığından da bahseden Özmen, kendilerinin başkanlığı öncesinde kurulmuş olan ortaklığı ilerlettiklerini söyleyerek 2013 yılından itibaren TOBB-UND Lojistik AŞ. İşbirliğinden belli bir miktarda kar payının derneğe aktarılacağını bu durumda derneğin kendi ayakları üzerinde duracak pozisyona geldiğini belirtti.

UND Başkanı Genel Kurulu Öncesi çekilme şartlarını açıkladı

Genel Kurul toplantısında Özmen, TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun seçim turları hızlandıkça inanılmaz vaatlerde bulunduğunu iddia ederek gündeme getirdiği 3 konu hakkında taahhütte bulunması durumunda başkanlıktan çekileceğini duyurdu.

R. Engin Özmen, “Eğer Çetin Bey samimi ise ve Çetin Bey bu adaylıkta ısrarlıysa, bahsedeceğim 3 konu sektörün önünde ciddi imkandır, ciddi fırsattır. Eğer Çetin Bey samimi ise burada sektörün menfaatini çok düşündüğünü söylüyorsa bu Faiziyle beraber 4 milyon Euro’yu UN Ro Ro’ya verip, bu sözleşmeyi fesh etme hakkının olduğunu biliyorum. bu sözleşmeyi Fesh edip, UN Ro Ro’ya dava açıp, 70 milyon TL’yi bu derneğin kasasına koyacağını beyan etmelidir. Eğer 70 milyondan eksik alırsa tamamlayacağını da söylemelidir. Kaldı ki bu sözleşmeyi Fesh ettiğinde UN Ro Ro ile yaptığımız protokol gereği hissemizin değeri 15 milyon Euro etmeyecektir. Bunu da her şekilde teyit ve taahhüt etmelidir ki hiçbir şekilde UN Ro Ro’nun 1,2 hissesi 15 milyon Euro’dan az paraya satılmayacak, devredilmeyecek veyahut da değeri düşürülmeyecek.

Fakat, kendisinin inanarak söylediği bu 3 kalemi, 4 milyon Euro’yu ödeme taahhüdü, 70 milyon TL’yi alacağı taahhüdü ve bizim 15 milyon Euro’ya sattığımız opsiyon sözleşmesi hisselerin hakkının korunması taahhüdü karşılığında biz Çetin bey’in önünü açmaya, genel kurulda başkanlık için adaylığını desteklemeye hazır olduğumuzu söylüyorum. Eğer bu taahhütleri genel kurulda yerine getirmeyi taahhüt etmezse sıkı takipçisi olacağımızı da bildiriyorum. Bu taahhütleri yerine getirecek bir başkanın önünde duracak hiçbir yönetim kurulu da yoktur” diyerek bunların gerçekleşmesi durumdan başkanlıktan çekileceğini açıkladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum