Personel Servis Araçları için, engelli dönüşümünde son tarih 2018

Personel Servis Araçları için, engelli dönüşümünde son tarih 2018

İSAROD, engelli dönüşüm yasası gereği olan; engelli donanımı ile ilgili talepleri, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

İSAROD’un, Engelli Donanımı ile ilgili talepleri, TBMM Plan Bütçe Komisyonun da her madde kabul edildi. Kabul edilen tasarıya göre; 07.07.2018 tarihine kadar, servis taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişiler, engelli personel veya öğrenciye talep halinde erişilebilir taşıma hizmetini sağlamakla yükümlü olacak. Bu fıkranın, yürürlüğe girdiği tarihi takip eden altı aylık süreden sonra; üretilen sürücü koltuğu hariç dokuz veya daha fazla oturma yeri olan araçlardan, erişilebilir olmayanlara şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşıma hizmeti için yetki belgesi, izin veya ruhsat almayacak. 

 

“Engelli donanıma sahip olmayan araçlar şehir içi taşımacılık yapamayacaklar”

Öğrenci taşımacılığında, engelli donanımlı araçlar; okul komisyonun tarafından yapılan arza göre, bulunacak. Örneğin A okulunda hiç engelli yoksa o okulun Kiralama Komisyonu tarafından bir talep yoksa Engelli Donanımlı araç bulundurulmasına gerek olamayacak. Aynı şekilde Personel taşımacılığında da taşıması yapılan kurum tarafından talep edilmesi halinde Engelli Donanımlı Araç bulundurulacak. Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten 6 ay sonra üretilen sürücü koltuğu hariç dokuz ve daha fazla oturma yeri olan araçlar Engelli Donanımına sahip değilse şehir içi taşımacılık yapamayacaklar. 

TBMM Plan Bütçe Komisyonun da kabul edilen bu Kanun değişikliği Meclis Genel Kurulunda kabul edildikten sonra yürürlüğe girecek. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum