Petrole Su ve Bitki Katarak Tasarruf Sağlayan Bionas Türkiye'de Yatırıma Hazır

Petrole Su ve Bitki Katarak Tasarruf Sağlayan Bionas Türkiye'de Yatırıma Hazır

Petrol ve türevi yakıtlarda kullanılan, çevreci ve ekonomik biyoyakıt katkı maddeleri geliştiren Bionas, Türkiye pazarına girdi. Türkiye'de depolama tesisi yatırımının yanı sıra biyoyakıt üretimi yapmayı da planlıyor.

Petrol ve türevi yakıtlarda kullanılan, çevreci ve daha ekonomik biyoyakıt katkı maddeleri geliştiren Bionas, Türkiye pazarına girdi. Türkiye'de depolama tesisi yatırımının yanı sıra biyoyakıt üretimi yapmayı da planlıyor.

Bionas yatırım için Türkiye’yi seçti

Dünyanın önde gelen insan sağlığı ve çevre koruma kurumlarından biri olan United States Environmental Protection Agency (Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı) tarafından onaylanmış hem çevreyle dost hem de tasarruflu Bionas ürünleri, 31 ülkenin ardından artık Türkiye pazarında. Merkezi ABD'nin California eyaletinde bulunan Bio Oil National Corporation grubunun Malezya'daki şirketi BATC Development BHD'nin Ar-Ge tesislerinde Hint fıstığı olarak da bilinen jatropha bitkisi üzerinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucu elde edilen Bionas petrol katkı maddeleri, alanında dünya lideri. Bu ürünlerin Ar-Ge'si ve üretimi için BATC Development BHD, bugüne kadar 155 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi.

Hem çevre dostu hem tasarruflu

Akaryakıt, su ve katkı maddesinin birleşiminden oluşan, hem benzinli hem dizel araçlarda kullanılabildiği gibi aynı zamanda jet yakıtı olarak uçaklarda ve kömürlü termik santrallerde de kullanılabilen Bionas ürünleri, özellikle akaryakıtta tüketicilere son derece rekabetçi bir fiyat sunuyor. Araçlarda fosil yakıtlara göre yüzde 30-40 oranında tasarruf imkanı sağlayan Bionas katkı ürünleri, tüketicilere çok ekonomik bir ürün sunarken, öte yandan temiz ve çevreci bir yakıt kullanma fırsatı da veriyor. Ürünün satış kanalları konusunda görüşmeler sürüyor. Ürünün 2014 başında Türkiye'de pazara sunulması planlanıyor.

2014 başında pazara çıkacak

Bionas Türkiye Temsilcisi Burak Özülkü, ilk yıl ciro hedefinin 100 milyon dolar olduğunu belirterek, "Karışım tesisi yatırımı konusunda bizim Adana'da bulunan, olaik asit ve emülgatör üretim tesislerimizde Hes Zirai İlaçlar ve Kimyasal Sanayi Ticaret A.Ş. çalışmalarımızı tamamladık. Halen ürünün Türkiye'de satışı için gerekli teknik ve bürokratik işlemler devam ediyor. 2014 başından itibaren ürünün pazara sunulmasını planladık" dedi.

‘Türkiye’den beklentilerimiz çok büyük’

Bionas petrol katkı maddelerinin Türkiye pazarına sunulmasıyla ilgili yapılan lansman toplantısında bir konuşma yapan Bio Oil National Corporation CEO'su Zurina Amnan, Türkiye'de hem tasarruflu hem de çevreye duyarlı bir program başlattıklarını belirtti. Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda bir sunum yaptıklarını aktaran Amnan, Türkiye'den çok büyük beklentileri olduğuna dikkat çekti.

‘1 milyon dolar civarında yatırım düşünüyoruz’

Petrol katkı maddelerini Malezya ve Tayvan'daki üretim tesislerinde ürettiklerini ve faaliyette oldukları ülkelerden sipariş aldıklarında ürün sağlama noktasında herhangi bir sıkıntılarının olmadığını dile getiren Amnan, Türkiye'ye yönelik planlarını şöyle anlattı: ‘Üretimi iki ülkede gerçekleştiriyoruz. Ancak, Türkiye'de katkı maddesinin ürün haline getirilmesine yönelik olarak, akaryakıt, su ve katkı maddesinin karıştırılması için bir tesise ihtiyacımız var. Bu da 1 milyon dolar civarında bir yatırım olabilir. İleride Türkiye'de kanola, pamuk tohumu yağı ve ayçiçeğinden biyoyakıt üretimi gerçekleştirmeyi de düşünebiliriz.’

‘Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak’

Türkiye'ye dair vizyonlarının çok geniş olduğunu ve Türkiye'yi bölgenin merkezi haline getirmek istediklerini ifade eden Amnan, ‘Türkiye, Avrupa'ya açılan önemli ve eşsiz bir kapı konumunda. Türkiye üzerinden çevre ülkelere çok hızlı bir geçiş yapmayı planlıyoruz’ dedi. Amnan, Türkiye'nin çok büyük bir petrol ithalatçısı olduğunu da hatırlatarak, ‘daha az petrol ithal etmek ya da aynı miktarda petrolle daha çok iş yapmak Türkiye için ve Türk tüketicileri için çok önemli. Ürünümüzün bu anlamda ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz’ diye konuştu. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.