Peugeot’dan 2008 HYbrid Air teknolojisi Cenevre Fuarı’nda

Peugeot’dan 2008 HYbrid Air teknolojisi Cenevre Fuarı’nda

HYbrid Air teknolojisi ile Peugeot, yakıt tüketimi ile CO2 emisyonlarını azaltma stratejisini sürekli geliştirerek sürdürüyor.

2008 HYbrid Air ile Peugeot, çevre ve müşterilerinin yararına tüm pazarlarında yeniliklerine devam ediyor. Teknoloji üç kıtadan mühendislerin katılımıyla geliştirilen yeni şehirli Crossover 2008 ile tanıtılıyor.

83’üncü Cenevre Otomobil Fuarı’nda Dünya Prömiyeri yapılan 2008 modeli ile sunulan bu yepyeni HYbrid Air sistemi, tam-hibrid bir çözüm içinde benzini, sıkıştırılmış hava ile birleştiriyor. Bu teknoloji, 100 kilometrede 2.0 litre tüketim hedefine ulaşmak için anahtar bir aşamayı oluşturuyor.

Sadeliği, sağlamlığı ve uluslararası karakteri ile çok sayıda kişiye ulaşmayı hedefleyen bu teknoloji, Peugeot’nun B ve C sınıflarının binek ve hafif ticari araçlarında uygulanabilecek. Fiyat açısından erişilebilir olması hedeflenen HYbrid Air teknolojisi ile yakıt tüketimi ve CO2 emisyonlarının tüm kıtalarda önemli ölçüde azaltılması ön görülüyor.


Hibrid stratejisi ile Peugeot 2015’e doğru ilerliyor

Peugeot, 2015 yılında sürüş keyfinden ödün vermeden ürün gamının ortalama emisyonlarını 116g CO2/km’ye düşürmeyi hedefliyor. Peugeot, İçten yanmalı motorların performansının sürekli iyileştirilmesi, benzinli ve dizel motorların down-sizing stratejisi, Stop&Start teknolojisinin yaygınlaştırılması, elektrikli araç teknolojisi için araçlarında bulunan ve önemli ilerlemelere izin veren birçok teknolojiye yatırım yapıyor.

HYbrid4, dizel-elektrikli hibridizasyon bu uygulamada kendini gösteriyor. Dünyada ilk olarak Peugeot tarafından Crossover 3008’de lansmanı yapılan hibridizasyon daha sonra, 508 RXH ve 508’de kullanıldı. HYbrid4 teknolojisinin 20 bin müşterisi, performans, kullanım kolaylığı, sessizlik ve 88 g/km’den başlayan CO2 emisyonları ile çevreye saygıyı birleştiren benzersiz bir sürüş keyfinden faydalanıyorlar.

HYbrid Air teknolojisi, yakıt tüketiminin 100 kilometrede sadece 2,0 litreye indirilmesi hedefine doğru önemli bir adımdır. Bunu başarmak için teknoloji, motorların sürekli olarak iyileştirilmesine ve yeni platformlar sayesinde hafiflemesine imkan verecektir.

HYbrid Air, kanıtlanmış teknolojileri bir araya getiriyor

Bu teknolojinin şartnamesi açık hedefleri içeriyor. B ve C sınıflarının binek ve hafif ticari araçlarında uygulanabilir, fiyat açısından erişilebilir bir teknoloji ile yakıt tüketimi ve CO2 emisyonlarının tüm kıtalarda önemli ölçüde azaltılması. Buna cevap vermek için, HYbrid Air kanıtlanmış teknolojileri bir araya getiriyor. Benzinli, sıkıştırılmış havalı 3-silindirli yeni nesil motorlar. 80 patent, bu önemli Ar-Ge çalışması ile ilgili harekete geçirilen becerileri gerçekleştiriyor. 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.