Peugeot'dan iddialı yakıt tüketim testi

Peugeot'dan iddialı yakıt tüketim testi

Peugeot, 92 HP güç üreten benzinli motor ve 5 ileri oranlı manuel şanzımanla “Yakıt Tüketim Testi”ni yapmak üzere Demir Bükey Akademi ile bir araya geldi.

Peugeot, son derece iddialı bir yakıt tüketim testi gerçekleştirdi. Peugeot Türkiye, dizel motorlarının verimliliğini ve yakıt ekonomisini Türkiye yol şartlarında ispat etmek için Demir Bükey Akademi ile yola çıktı. Bu yolculukta Peugeot’nun yepyeni Sedan modeli Peugeot 301 kullanıldı.


Yeni Peugeot 301 1.6lt HDi dizel motor ile gerçekleştirilen test ile Türkiye’yi Kuzey’den Güney’e en düşük yakıt tüketimini elde ederek bağlamak hedeflendiği belirtildi.

Peugeot 301 1.6lt HDi 92 HP manuel şanzımanlı versiyonla, 100 kilometrede ortalama 3.5 litrelik tüketim değeri ile Sinop Burnu’ndan Anamur Burnu’na 1164 kilometre geride bırakıldığı belirtildi.

Kuzey’den Güney’e en düşük yakıt tüketimi

Sinop Burnu’ndan start alınan tüketim testinde Anamur Burnu’na kadar süren yolculukta toplam 1164 km geride bırakıldığı belirtilirken, test pilotlarının bu ekonomik yakıt tüketim testi süresinde zorlu hava koşulları ile karşılaştığı ifade edildi. Öncelikle hava sıcaklığının test boyunca eksi 7 ile artı 14 derece arasında değişim gösterdiği belirtilirken, yol boyunca kar, buz, ıslak ve kuru zemin şartları ile karşılaşıldığının altı çizildi.


Zorlu hava ve yol koşulları

Şehir merkezi, ilçeler, bazı köy yolları gibi yerlerde yaklaşık olarak 200’ün üzerinde trafik ışığının geride bırakıldığı belirtilirken, Rota boyunca ülkemizin en zorlu 4 dağının da geride bırakıldığı ifade edildi. Ilgaz Dağları, Toroslar, Geyik Dağları ve Taşeli Platosunun test sürecinde geride bırakılan dağlar olduğu belirtilirken, dağ inişlerinin ekonomik tüketim için önemli bir artı sağladığı, zorlu dağ rampalarının ise tüketimin yükselmesi konusunda çok önemli bir etken olarak hesaplandığı belirtildi.

Bu rota boyunca 301 1.6 lt 92 HP dizel ile far, silecek ve havalandırma sisteminin kullanıldığı ifade edilirken, Sinop’tan start alan testin, Kastamonu, Karabük, Gerede, Ankara, Konya, Seydişehir, Manavgat, Alanya duraklarından geçmesinin ardından Anamur’da sona erdiği belirtildi.


Bir depo bile yakmadı

Test boyunca ulaşılan ortalama hızın 74 km/s olarak tespit edildiğinin altı çizilirken, 40.75 litre yakıt tüketildiği belirtildi.

50 lt’lik yakıt deposu olan Peugeot 301 bu sonuçla bir depo yakıtla 1428 km’yi geride bırakabileceğini ortaya koydu. Yeni Peugeot 301, bu test sürüşü ile güvenli ve konforlu olmasının yanısıra yakıt tasarrufunu ve avantajlı kullanım ekonomisini de kanıtladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.