Pirelli, çevreyi korumak için İtalya Çevre Bakanlığı ile el ele

Pirelli, çevreyi korumak için İtalya Çevre Bakanlığı ile el ele

Pirelli, lastik üretimi ve kullanımının çevreye olan etkisini azaltmak için İtalya Çevre, Kara ve Deniz Koruma Bakanlığı ile bir anlaşma imzaladı. Firma, lastiğin çevreye olan etkilerini azaltmasında söz sahibi olacak.

Anlaşmaya göre Pirelli, lastiğin karbon ayak izini hesaplayarak sera gazları emisyonlarını azaltmak için çalışmalar yapacak. Bugüne dek Pirelli’nin aldığı tedbirler sonucunda 2009’dan bu yana 2 milyon metreküpten daha az su kullanılırken, karbondioksit emisyonları 2009’la kıyaslandığında yüzde 5 azaldı. 2015 yılında karbondioksit emisyonlarının yüzde 15, su tüketiminin ise yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor. “Sürdürülebilirliğin yürütülmesi”
Bu konu için Pirelli CEO’su Francesco Gori, Pirelli Başkanı Marco Tronchetti Provera, Sanayi ve Girişimcilik Sorumlusu Antonio Tajani, Dünya Sürdürülebilir Gelişme İşletme Konseyi (WBCSD) Başkanı Peter Bakker gibi isimlerin katılımıyla “Sürdürülebilirliğin Yürütülmesi: Geleceğe Giden Güvenli Yol” başlıklı uluslararası bir konferans gerçekleştirildi.
“Sanayi modellerimizin geliştirilmesi geleceğimizi garanti altına alacak”
Pirelli Başkanı Marco Tronchetti Provera sürdürülebilirlik hakkında; “Bugün sürdürebilirlik politikası bize yaşam kalitemizi iyileştirme olanağı tanıyan teknolojiler sunuyor. Eski Avrupa’nın üretim maliyetleri ve iç talep ile gelişmekte olan ülkelerle rekabet etmesi mümkün değil. Fakat geleceğimizi garanti edecek olan ve sürdürebilir bir büyüme için yapılması gereken ilk şey sanayi modellerimizin geliştirilmesidir.” dedi. www.tasimacilar.com 03.02.2012 / 16:01