Pirelli CyberFleet teknolojisininin Türkiye’deki tanıtımını gerçekleştirdi

Pirelli CyberFleet teknolojisininin Türkiye’deki tanıtımını gerçekleştirdi

Pirelli, Avea işbirliğiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ağır vasıta lastikleri için geliştirdiği Yenilikçi Sürüş Teknolojisi “CyberFleet”in tanıtımını gerçekleştirildi.

Dünya lansmanı geçtiğimiz aylarda yapılan ve patenti Pirelli'ye ait CyberFleet teknolojisinin İstanbul’daki Four Seasons Otel’de yapılan tanıtımı Pirelli Ortadoğu Afrika ve Hindistan Bölge Başkan Yardımcısı Alberto Pirelli, Pirelli CEO'su Mete Ekin, Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, Pirelli Grubu Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Direktörü Alberto Vigano ve Pirelli Türkiye Ticaret Direktörü Aşkın Bedük'ün ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirildi.


Pirelli’nin tanıtımını gerçekleştirdiği teknoloji sayesinde filoların yılda 1 milyon Euro yakıt tasarrufu elde edebileceğini belirtiyor.

Pirelli’nin kurucusu Giovanni Battista Pirelli’nin torunu da olan Alberto Pirelli toplantı kapsamında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin gelişen ekonomisi ve coğrafi konumuyla kendilerinin önem ve öncelik verdikleri bir pazar olduğuna dikkat çekerek; “Cybeer Fleet Teknolojisi’yle alanımızda yine bir fark yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu teknolojinin öncelikli olarak Türkiye pazarında satışa sunulmasıysa bölgeye ve bu pazara verdiğimiz önemin bir göstergesidir” dedi.

CyberFleet’in sağlayacağı faydalar

Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan CyberFleet teknolojisi, yakıt tasarrufunun yanı sıra, lastiklerde oluşabilecek problemleri de minimuma indirerek; dayanıklılık süresini uzatıyor ve kazaların azalmasını sağlıyor.

Bir filonun araç başına yılda 1.000 Euro yakıt tasarrufu elde edebileceği yeni teknolojiyle 2014 sonunda 1.000 araca ulaşması hedeflenen projede; bu sayede 1 milyon Euro yakıt tasarrufu, 2 bin ton daha az karbon salınımı ile çevreye katkı, yol ve yük güvenliği sağlanacak.

Lastiklerin tüm dünyada trafik kazalarının sebeplerinde ikinci sırada yer aldığı ve Türkiye’de araçlarda mekanik kusurdan meydana gelen kazaların yüzde 60’ının lastiklerden meydana gelmesiyse, lastikler hakkındaki hava basıncı ve ısı bilgilerinin sürücülere aktarılmasının güvenlik açısından taşıdığı önemi ortaya koyuyor.

CyberFleet teknolojisi SoftTech tarafından geliştirilen mobil uygulama sayesinde, Ipad’lerden de takip edilebilecek. Proje dahilinde verimli mobilite için ek bir araç olarak geliştirilen uygulamayla filo yöneticileri her yerden bilgiye ulaşabilirken; araç sürücüsü de araç mahallinden gerçek zamanlı araç takibi yapabilecek.


Pirelli Avea işbirliği CyberFleet teknolojisini yarattı

Basın toplantısı kapsamında CyberFleet teknolojisinin gelecek için önemine dikkat çeken Türk Pirelli CEO’su Mete Ekin yeni teknoloji hakkında; “Ciromuzun yüzde 3’ünü Ar-Ge yatırımlarına harcıyor ve güvenlik, ekonomi ile çevreciliği ön planda tutarak tüketicilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Günümüzde filoların ve lojistik firmalarının en büyük maliyet kalemini yakıt tüketimi oluşturuyor. Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan CyberFleet ile yakıt tüketimi ve güvenliğinin en önemli etkenlerinden biri olan lastik hava basıncını sürücülere ileterek, yakıt ekonomisine ve kazaların azalmasına katkıda bulunuyoruz. Günümüzde, ürünlerin teknolojik özelliklerinin yanı sıra sunduğunuz hizmet de çok büyük önem taşıyor. Yenilikçi teknolojileriyle adından söz ettiren bir marka olarak bu proje için en az bizim kadar teknolojik ve yenilikçi bir iş ortağıyla yola çıkmamız tesadüf değil. Avea’nın güçlü iletişim altyapısı sayesinde, bu bilgileri kolaylıkla tüketicilerimize iletebileceğiz” dedi.

“Pirelli Avea işbirliği yeni bir teknolojiyi doğurdu”

CyberFleet teknolojisinin, son yıllarda ivme kazanan Makineler Arası İletişim’in (M2M) başarılı bir örneği olduğunu vurgulayan Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman; “M2M, kullanıldığı sektörlerde milyonlarca dolar tasarrufu beraberinde getiriyor. M2M’in ekonomiye sağladığı fayda, kullanım kolaylığı, güvenlik, çevreye katkısıyla ilgili farkındalık arttıkça Türkiye’de pazar giderek büyüyor. Pazarda kullanılan SIM kart sayısının, 4-5 yıl içerisinde 5 kat artmasını bekliyoruz. Ülkemizde M2M'in en çok kullanıldığı alanlardan biri, bugünkü projemizi de kapsayan araç takip sistemleri. Bu alana baktığımızda; toplam 430 bin araçta kullanılan sistem sayesinde 1 ilyar Lira civarında tasarruf edildiğini görüyoruz” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.