Pirelli, Dünya Ralli Şampiyonasına Dönüyor

Pirelli, Dünya Ralli Şampiyonasına Dönüyor

Formula 1’in tek resmi lastik tedarikçisi olan Pirelli, diğer üç lastik üreticisiyle birlikte, 2014 Dünya Ralli Şampiyonası’na da lastik tedarikçisi olacak.

2008 – 2010 yılları arasında Dünya Ralli Şampiyonası’nın tek resmi lastik tedarikçisi olarak imza atan Pirelli, Dünya Ralli Şampiyonası’na (WRC) 2014 yılında geri dönüyor.

Geri dönüşlerle müşteri talepleri dikkate alındı

Geri dönüşle ilgili bilgi veren Pirelli’nin Motorsporları Direktörü Paul Hembery, karar sürecinde müşteri taleplerinin dikkate alındığını söyleyerek “Dünya ve Avrupa şampiyonalarının düzenlemeleri birbiriyle oldukça paralellik gösterirken bu kararı almamızdaki en büyük etken müşterilerimizin talepleridir. Lastiklerimizin kalitesi konusunda kendimize çok güveniyoruz ve ürünlerimizin Dünya Ralli Otomobil sanayisindeki son teknoloji ile daha da rekabetçi olacaklarına inanıyoruz. Lastik üreticisi için ralli, değişken iklim koşulları açısından ve lastiğin her türlü yol koşulunda test edilmesi açısından muhteşem bir deneyimdir. Bağımlılık derecesinde olağanüstü bir spor olan rallide lastikler büyük farklar yaratabilir. Yeni üreticilerin yüksek ilgisi ve artan tanıtımlar sayesinde, bu deneyimi yaşamak ve şampiyonada aktif ortak olmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

FIA Ralli Başkanı Jarmo Mahonen: “Alınan karar pozitif”

FIA Ralli Başkanı Jarmo Mahonen ise,“Pirelli’nin Dünya Ralli Şampiyonasına dönüşü çok pozitif bir karardır. Dört markanın birlikte çalışacak olması, şampiyonada yarışacaklar için seçim olanağı ve çeşitlilik sağlayacaktır” diyerek görüşlerini dile getirdi. 2014 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın Pirelli’nin de yer alacağı ilk ayağı 14-19 Ocak tarihleri arasında Monte Carlo’da gerçekleştirilecek.

www.tasimacilar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.