Pirelli lastiklerini ‘yeşil Performans’ ilkesiyle üretiyor

Pirelli lastiklerini ‘yeşil Performans’ ilkesiyle üretiyor

"Yeşil Performans" ilkesiyle üretim yapan Pirelli, dönme direnci azaltılmış çevreci lastikleri ile doğayı korumayı amaçlıyor.

2008 yılından itibaren çevre dostu ürün yatırımlarına ağırlık veren Pirelli, çevre dostu lastikleri ile lastik ömürü boyunca 750 milyon litre yakıt tasarrufu sağlarken, karbondioksit salınımlarının azaltılmasıyla yaklaşık 80 milyon ağaca eş değerde çevreye katkı sağlıyor. Pirelli, 2013 yılında satılan lastiklerle yaklaşık 300 milyon litre yakıt tasarrufu elde etmeyi hedefliyor.

Binek araçlarda yüzde 20, ağır vasıta araçlarında yüzde 35 yakıt tüketimi

Pirelli’nin lastik üretiminde ilk hedefinin performansından ödün vermeden lastiklerin üretiminde ve kullanımında çevreye olan etkilerini minimum düzeye indirgemek olduğunu ifade eden Türk Pirelli CEO’su Mete Ekin, binek araçlarda kullanılan lastiklerin yüzde 20, ağır vasıtalarda kullanılan lastiklerin ise yüzde 35 oranında yakıt tüketimine etki ettiğini söyledi.


“Cinturato çevre dostu serimiz ile daha düşük yakıt tüketimi ve daha uzun kilometre performansı sunan lastikleri tüketicilerimizin kullanımına sunuyoruz” diyen Mete Etkin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “2008 yılından itibaren çevreci özellikleri ile daha da geliştirdiğimiz Cinturato serisinin üretimini “Yeşil Performans” stratejimize paralel olarak, üretim süreçlerinde çevresel sürdürülebilirlik kriterlerinden ilham alarak İzmit fabrikamızda gerçekleştiriyoruz. İzmit tesislerimizde tüm süreçlerde enerji, su verimliliği, karbondioksit gibi tehlikeli gazların salınımının azaltılması, atık yönetimi, arıtma tesisi ve ömrünü tamamlamış lastiklerin geri kazandırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pirelli olarak 2009’dan bu yana 2 milyon metreküpten daha az su kullanılırken, CO2 emisyonları 2009’la kıyaslandığında yüzde 5 azaldı. 2015 yılında ise CO2 emisyonlarının yüzde 15, su tüketiminin ise yüzde 70 oranında azaltılmasını hedefliyoruz.”

Pirelli Cinturato P7 ile yüzde 5 yakıt tasarrufu

Pirelli’nin çevre dostu ürün serisinin son üyesi ve AA etiketine sahip Cinturato P7 Blue, ıslak zeminde “B” ile etiketlenen bir lastikle karşılaştırıldığında 2,6 metre kadar daha kısa fren mesafesi ve dönme direnci “C” olarak etiketlenen bir lastikle karşılaştırıldığında yüzde 23 oranında daha az dönme direnci sunuyor. Böylece Cinturato P7 Blue ile yılda yüzde 5,1 yakıt tasaruffu elde edilirken 200TL’nin üzerinde tüketicilerin ekonomisine katkıda bulunuluyor. Cinturato P7 Blue, yılda 15 bin kilometrede 52 litre yani yüzde 5,1 düşük yakıt tasarrufu sağlarken karbondioksit salınımını ise 123.5 kg azaltıyor.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.