Pirelli’den, Kış Yönetmeliğine Uygun ST01 M+S Dorse Lastiği

Pirelli’den, Kış Yönetmeliğine Uygun ST01 M+S Dorse Lastiği

Pirelli, Türkiye yollarına özel olarak geliştirip; treyler ve semitreyler için ürettiği ST01 M+S dorse lastikleri ile 2014 yılı sonunda uygulamaya geçecek olan M+S yönetmeliğine uyum sağlıyor.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın, kış lastik zorunluluğu ile ilgili yayınladığı genelgede yer alan; “Yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunluluğu 1 Aralık 2014 tarihinden itibaren aranır” ibaresi ile birlikte 2014 yılında Aralık ayında M+S ibareli lastik kullanımı dorselerde de zorunlu olacak. Pirelli, 2014 yılında yürürlüğe girecek olan bu uygulama için Türkiye yollarına özel olarak geliştidiği ST01 M+S lastiklerini pazara sundu.

“ST01 M+S, yakıt ekonomisi sağlıyor”

ST01 M+S, Pirelli’nin 01 serisi lastiklerinin karakteristik özelliklerini taşırken; düşük dönme direnci sağlayan yapısı sayesinde de enerji, konfor ve yakıt ekonomisi sağlıyor. Çevreye zararlı, aromatik yağlar bulundurmayan ST:01 M+S; diğer 01 serisi lastikler gibi çevre dostu.

ST01 M+S’in bileşenleri ve yapısı, kullanım ömrü boyunca minimum aşınma ve kış koşullarında güvenlik ve performans için tasarlandı. Yeni ST01 M+S, +7 derecenin altında ve üstündeki, tüm hava koşullarında bölgesel ve uzun yol (otoyol) kullanımı için üretildi.

ST01 M+S, kilometre performansı ve kaplanabilirlik özellikleri açısından geliştirilmiş olup; işletme ve tüm kullanım ömrü boyunca, düşük dönme direnci sayesinde yakıt tasarrufu sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.


Teknik Özellikler:

* Zigzag kanal yapısı sayesinde daha az taş tutma.

* 3 kanallı ve bloklu taban deseni sayesinde kış koşullarında ve ıslak zeminde yüksek yol tutuş.

* Güçlendirilmiş omuz yapısı sayesinde yanal darbe ve sürtünmelere karşı daha fazla direnç.

* Düzenli aşınma ve mevsim koşullarına göre taban deseni optimize edildi.
 


 


 


 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.