Pirelli’nin ağır vasıtalar için geliştirdiği FW:01 ve TW:01 kış lastiği

Pirelli’nin ağır vasıtalar için geliştirdiği FW:01 ve TW:01 kış lastiği

Pirelli İzmit’teki tesislerinde üretilen 01 serisi ağır vasıta ailesi üyeleri karlı zeminde yola en iyi şekilde tutunan FW:01 ve TW:01 kış lastiklerini kullanıma sundu.

Pirelli, gündemdeki ağır yük taşıyan araçlarda başlayacak olan kış lastik zorunluluğu için İzmit’teki tesislerinde üretilen 01 Serisi Ağır Vasıta ailesinin üyeleri FW:01 ve TW:01 kış lastiklerini tüketicilerin kullanımına sundu.

Pirelli yetkilileri, +4 derecenin alındaki hava koşullarında M+S lastikleri ile karşılaştırıldığında yüzde 13 oranında daha iyi direksiyon hakimiyeti ve karlı zeminde yüzde 23 oranında daha düşük fren mesafesi sağlayan W:01 kış lastikleri 315/80R 22.5”, 295/80R 22.5”, 315/60R 22.5”,315/70R 22.5”, 385/65R22.5”, 385/55R 22.5” ve 17,5” jant ölçüleri ile ilk kez pazara sunduğu ağır vasıta kış lastikleri taban desenlerindeki blokların geometrisi ve yüksek dolu-boş oranıyla özellikle şehirlerarası çalışan uzun yol otobüsleri için de ideal bir çözüm ortağı olarak öne çıktığını belirtiyor.

“Yol güvenliğini kış lastikleri kullanımıyla garantiye alınır”

W:01 serisinin tüketiciler tarafından oldukça beğeni topladığını dile getiren Türk Pirelli Ağır vasıta Lastikleri Koordinatörü Erbu Özkaran; “Düşük hava sıcaklıklarında yol güvenliğinin garantiye almanın bir şartı da kış lastikleri kullanımıdır. Kış lastiklerinin yük ve yolcu taşıyan araçlarda zorunlu olması ile ilgili çalışmalar bilincin artmasına önemli oranda katkı sağladı. İzmit’te ürettiğimiz ve sürücülere soğuk hava koşullarında daha iyi yol tutuş ve düşük fren mesafesi sağlayan W:01 en ağır kış şartlarında bile optimum yol güvenli sağlıyor. Tüketicilerimizin kış lastiklerini zamanında takmalarını, lastik hava basınçlarını kontrol etmelerini ve ağırlığı dengeli şekilde yerleştirmelerini öneriyoruz” şeklinde görüşlerini dile getirdi.


Kendi kendini temizleme özelliği, çekiş gücünü arttırmak için tasarlanan merdivenli blok duvarı yapısı, ısı üretimini engellemek amacıyla tabanda yüksek miktarda silika içerikli karışımların kullanılmış olması, lastikte düzenli aşınma sağlayarak lastik ömrünü uzatan 3SB (Üç Sandviç Kuşağı) teknolojisi, yol tutuşu güçlendiren DLTC (Çift Katlı Taban Karışımı) katmanı, kaplanabilirlik, topuk ısıl kararlılığı ve dayanıklılığı sağlayan Altıgen Topuk Teli ve paslanmaya karşı dayanıklılık için FRC (Lastikle Bütünleşmiş Kuşak Teli) teknolojisi gibi özellikler W:01 Serisi’nde öne çıkan teknolojiler.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.