Pirelli’nin geleceği gençlerin elinde

Pirelli’nin geleceği gençlerin elinde

Pirelli, dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerden öğrencilere 10 kelime ile geleceği anlatmalarını istiyor.

Belirlediği jüri ile seçilen en iyi anlatımlar, New Yorker Gazetesi karikatüristi Liza Donennly tarafından resimleştirilirken, aynı zamanda Pirelli’nin faaliyet raporunda yer alıyor olacak.

Yarışmaya Türkiye’den Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi olmak üzere toplamda 3 üniversite katılıyor. 2013 Pirelli Takvimi fotoğrafçısı Steve McCurry ve F1 pilotu ve 3 kez F1 Dünya Şampiyonu Sebastian Vettel ise yarışmanın jürisinde yer alıyor.

Yarışma ile seçilen en iyi 10 üniversite öğrencisi Pirelli’nin R&D merkezinin, kültürel ve tarihi arşivlerinin yer aldığı Pirelli Vakfı’nın ve modern sanat sergi alanı olan Hangar Bicocca’nın da yer aldığı Milano’daki merkez ofisinde 2 ay staj yapma imkanı bulurken; seçilen en iyi anlatımlar ise New Yorker Gazetesi karikatüristi Liza Donennly tarafından resimleştirilecek ve Pirelli’nin faaliyet raporunda yer alacak.

Anlatımlar arasından en iyileri seçecek olan jüri ayrıca; Bina Agarwal,Manchester Üniversitesi Ekonomi Profesorü ve “Ekolojik Ekonomiler Uluslararası Topluluğu” Başkanı, Thomas Goetz, Wired dergisi direktörü ve bilimsel izler yazarı, Carlo Ratti, MIT Senseable City Lab direktörü ve Giuseppe Tornatore, yönetmen, prodüktör ve senaristten oluşuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.