"Plaka tahdidi çocuklarımızın emniyet kemeridir"

"Plaka tahdidi çocuklarımızın emniyet kemeridir"

İSED Derneği Başkanı Cuma Tekin, servis esnafları olarak Salı günü Saraçhane de bir basın toplantısı yapacaklarını bildirdi.

Cuma Tekin, son zamanlarda servis sektörüyle ilgili yaşanan olayları değerlendirip bu olumsuz olayların yaşanmasında ki ilk faktörün İstanbul'da Plaka tahdidin olmaması olduğunu söyledi. Tekin, plaka tahdidi olsaydı kimin korsan taşımacılık yaptığının belli olacağını ve İzmir’de, Korsan servis de ölen Alperen'in şuan aramızda, Ümraniye de yaşanan çatışmanın ise olmayacağını savundu. 

Cuma Tekin, İSED olarak velileri de plaka tahdidi konusunda bilgilendirmek için çabaladıklarını çünkü Plaka tahdidinin çocuklarımızın emniyet kemeri, onların güvencesi olduğunu vurguladı

32 ilde olan plaka tahdidinin İstanbul’da olmamasının servisçi esnafını birçok açıdan mağdur ettiğini ve bazı servisçilerin çok ciddi mağduriyet yaşadığını, servisçilerin araçlarına haciz geldiğini anlatan Tekin, plaka tahdidin emniyetli servisçilik için şart olduğunu  da aktardı.

Kaymakamlık’tan gelen yeni yazı üzerine Salı günü basın toplantısı yapmak için ayağa kalan servis esnafının sorunları bitmiyor. Buna göre yönetmeliğe giren 7. Madde gereği artık Bireysel Taşımacılar okullarla kendileri sözleşme yapamayacak. Yani, servis sahipleri okullarla artık direkt olarak anlaşamayacak arada turizm firması muhakkak olacak. Zaten birçok sorunu olan servis esnafı yönetmeliğe giren bu maddeyle beraber ayağa kalktı ve velilere çağrı yaptı. Turizm firması olduğunda daha pahalıya gelen servis hizmeti, hem velilerin cebine zarar hem de, zaten mağdur olan esnafı daha da ucuz iş gücüne çalıştırmak demek oluyor. Bu madde kapsamında servisçilerin stant kurmasının da yasaklandığını anlatan Tekin, “Yaşanan olumsuz olaylarla ilgili önüne geçmek için böyle önlem alıyorlar ama bunlar servisçiyi mağdur ediyor ve köklü bir çözüm için plaka tahdidi getirilmeli “ dedi.

Kurumlar arasında yaşanan gerginliğin servisçi esnafına yansıdığını anlatan ve plaka tahdidi sürecinin hızlanması için yetkililere çağrı yapan Tekin, tahditin gelmemesini, kişilerin isteksizliğine bağladığını açıkladı ve veliler de çocuklarının güvenle yolculuk etmeleri için tahdit konusunda bilinçlenmeli dedi

img_2220.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.