‘’Plaka Tahdidi’’ Gündemi Yoğun Geçiyor

‘’Plaka Tahdidi’’ Gündemi Yoğun Geçiyor

Yaklaşık 30 yıldır İstanbul Servisçi Esnafı gündemini meşgul eden ‘’Plaka Tahdidi’’ konusu hakkında geçtiğimiz haftalarda oldukça ilgi çekici gelişmeler yaşandı.

25 Mayıs 2015 tarihinde, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen ''Türkiye Büyük Esnaf Buluşması''nda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşması sırasında, ''Verin Plakayı, Bırakalım Sigarayı'' yazılı pankartı görerek;

   ''Sigarayı bırakmaya var mısınız? Sizden konu hakkında bu sözü aldıktan sonra şuan Büyükşehir Belediye Başkanıma diyorum ki: Hadi bakalım bununla ilgili olarak adımı siz atacaksınız.'' söyleminin üzerinden yaklaşık 5 ay geçti.

   Yaşanan bu 5 aylık süreçte İstanbul Servisçi Esnafı ve Sivil Toplum Örgütleri çeşitli zamanlarda bir takım eylemlerde bulunarak seslerini duyurmaya ve sorunlarının çözüme ulaştırmaya çalıştı.

 

(26.10.2015)

Tahdit UKOME Gündemi’nde…

   Yaklaşık 30 yıldır çıkması yönünde esnaf ve sektör temsilcilerince mücadelesi verilen ‘’tahdit’’ konusunun geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde yapılan UKOME Toplantısı’nda görüşülen 4 madde arasında yer alması, sektörde büyük yankı buldu.

26-ekim-ali-bayraktaroglu-hamza-ozturk.jpg

(26.10.2015)
Servisçiler Sokaklara Döküldü

   Ancak 26 Ekim 2015 Pazartesi günü AKOM Binası’nda gerçekleştirilen UKOME Toplantısı’nda; tahdit konusunun hukuki ve idari yönden alt yapısının oluşturulması gerekçesiyle; yapılacak bir sonraki Alt Komisyon Toplantı’sına ertelenmesi, İstanbul için okul ve personel servislerinde sınırlandırılmaya gidilmesini isteyen esnafı yeniden sokaklara döktü.

   İstanbul Sokakları’ndaki hareketlilik 26 Ekim Pazartesi günü saat 22:30’dan esnafın ani bir kararla örgütlenmesiyle başladı. Yaklaşık 500 aracın bulunduğu eylemde esnaf araçlarıyla; Kozyatağı Carrefour Otoparkı Önü, Beşiktaş- Barbaros Bulvarı’nda bulunan ATV Binası Önü ve Saraçhane İBB Binası önü olmak üzere üç farklı bölgede toplandı.

26-27-ekim-eylem.jpg

 

(27.10.2015)

‘’Sözümüzü Yerine Getiririz’’

   Hareketlilik 27 Ekim Salı günü de devam ederken, günün ilerleyen saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Kadir Topbaş, katıldığı bir canlı yayında yaptığı konuşmada ‘’tahdit’’ konusunda açıklamalarda bulundu. Topbaş, servisçilerden bir iki ayı kapsayan bir süre istediklerini, konunun idari ve hukuki yönden incelendiğini belirterek, ‘’Zamana ihtiyacım var. Servisçiler bize güvensinler. Bizim tarzımız bellidir. Sözümüzü yerine getiririz.’’ dedi.

27-ekim-kadir-topbas.jpg

 

(28.10.2015)

Servisçiler Hayal Kırıklığı Yaşıyor…

   Tüm bu yaşananların ardından 28 Ekim Çarşamba günü İSTAB ve İTO 22. Komite Başkanı Ali Bayraktaroğlu ve İSAROD Başkanı Hamza Öztürk UKOME Toplantısı’nın gerçekleştirildiği AKOM Binası Önü’nde ‘’tahdit’’ ve son dönemlerde yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmeler yaparak servisçilerin hayal kırıklığına uğradığını bildirdiler.

28-ekim-hamza-ali-bey.jpg

 

(29 Ekim 2015)

‘’Bu Kararı Çıkaracağız’’

   Bir sonraki gün(29 Ekim Perşembe) yine katıldığı bir canlı yayında söz konusu durum hakkında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ‘’Sözümüz yerde kalmaz. Ama hazırlanmadan da olmaz… Biz de ağabey olarak herkesi, bütün İstanbulluları düşünmek zorundayız. İstanbul diğer iller gibi değil; 40 Bin servisçi var. Burada herkes kendini düşünüyor biz ise bütün İstanbulluları düşünmek zorundayız. UKOME Toplantısı’nda bir karar çıkmadı. Müjde olacaktı olmadı… Bir karara varamadılar, çalışmalar yürüyor. Bir iki ay içerisinde konuyu bitiririz. Bu kararı çıkaracağız. Ama buna bir sistem ortaya koyacağız. İhtiyaçsa ve doğruysa hakkımız verilsin, alınsın, alalım demek lazım. Biz burada hak görüyoruz, doğru görüyoruz, vereceğiz. Ama seçim dönemine girdik. Bu seçimdir. Burada da bir takım şeyler olur mu diye, hesapları yaparsak bütün siyasiler bu hesaplarla gittiği için bol keseden, vaatlerle Kayseri’ye liman yapacağım diyen siyasi vaatlerle karşılaşırız.’’ dedi.

 

(30.10.2015)

‘’Takipçisi Olacağım’’

   30 Ekim Cuma günü canlı yayın konuğu olan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Servisçi Esnafı’na konunun takipçisi olacağını ve servisçilerinde İstanbul Büyükşehir Başkanlığı’ndan takipte kalmalarının gerektiğini vurguladı.

 

(31.10.2015)

‘’En Yetkili Makamdan Söz Aldık’’

   Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama sonrasında 31 Ekim Cumartesi günü servisçi esnafı Maltepe Miting alanında toplandı. Toplanan esnafa İSAROD Yönetim Kurulu Üyesi Günhan Sınar tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Sınar, Cumhurbaşkanı’ndan canlı yayında söz alındığını ve bunun ötesinde bir durum olmayacağının altını çizdi.

31-ekim-maltepe-miting-alani.jpg

 

HABER:Gizem USLU

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.