Plaka tahdidinde ki pazarlık: Çalıştay yapalım önümüzü görelim.

Plaka tahdidinde ki pazarlık: Çalıştay yapalım önümüzü görelim.

Servis esnafı, plaka tahdidi haklarını; bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde istedi.

İSAROD, (İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası) plaka tahdidi konusunda ısrarlı. Türkiye genelinde 27 il de uygulanan plaka tahdidinin İstanbul’da da uygulanması için uğraş veren İstanbul Servis Esnafı ve İSAROD Yönetimi, plaka tahdidi için birçok girişimde bulunmasına rağmen henüz hiçbir sonuç alınamadı. Plaka tahdidi için, birçok eylem yapan servis esnafı sesini her platformda duyurmaya çalışsa da; yetkililer tarafından, plaka tahdidine yönelik hiçbir girişimde bulunulmadı. UKOME, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bir çok yetkili ile görüşülmesine rağmen yetkililerin plaka tahdidinin rant doğuracağı gerekçesiyle servis esnafının bu hakkını yerine getirmedi. “Kazlıçeşme’den sonra, şimdide Belediye’nin önü”
Plaka tahdidi için seslerini her yerde duyurmaya çalışan İSAROD ve servis esnafı, son olarak 2 Mart 2014’te Kazlıçeşme’de miting yapmıştı. Basının ve servis esnafının katılımıyla gerçekleşen mitingde 12 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapılması kararlaştırılmıştı. İSAROD Başkanı Hamza Öztürk ve servis esnafı bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde bir kez daha plaka tahdidi haklarını savundular. “Plaka tahdidi hakkımız.”
Yaptıkları işin garantisinin olmadığını, düşük ücretlerde çalışıldığını ve herhangi haklarının olmadığını her fırsatta dile getiren servis esnafının; en büyük isteği, plaka tahdidi. Plaka tahdidinin gelmesiyle birlikte fiyatların sabitleneceğini, işlerinin garantisinin olacağını vurgulayan servis esnafının konu hakkında tahammülü kalmadı. “Son düello”
12 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik servis esnafı son düellosunu gerçekleştirdi. Bir türlü çözülemeyen plaka tahdidi konusu için defalarca girişimde bulunan İSAROD, bugün son eylemini yaptı. “Yetkililer bizi dinlesin.”
İSAROD Başkanı Hamza Öztürk ve servis esnafı İBB’nin önünde yaptıkları basın açıklamasından sonra dağılmayarak yetkililerin gelip kendileriyle görüşmesini istedi. İstanbul’da İSAROD’a bağlı 56 bin servis esnafının plaka tahdidi hakkı için toplanan İSAROD yetkilileri ve servisçi esnafı basın açıklamasından sonra İBB’nin önünde yetkililere seslendi. “Yetkililer, servis esnafının sesini duydu.”
Servis esnafının belediyenin önünde yaptığı eylem sonunda yetkililer tarafında duyuldu. Yetkililerin kendileriyle görüşmesini talep eden servis esnafı, istediğini aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcı Muzaffer Hacımustafaoğlu, servis esnafının sesini duyarak, İSAROD Başkanı Hamza Öztürk ve servis esnafının aralarında seçtiği temsilcilerden oluşan bir heyetle görüşme talebinde bulundu. İSAROD Başkanı Hamza Öztürk ve servisçilerin aralarında seçtiği temsilcilerden oluşan heyet, plaka tahdidi ve servis esnafının sorunları hakkında, Muzaffer Hacımustafaoğlu ile görüştü. “Plaka tahdidi, çözüm sürecine girdi.”
İSAROD Başkanı Hamza Öztürk ve temsilcilerden oluşan heyet, Muzaffer Hacımustafaoğlu’na isteklerini belirtti. Heyetin belirttiği istekler doğrultusunda, Muzaffer Hacımustafaoğlu; çözüm sürecinin başlaması için düğmeye bastı. “Plaka tahdidinde son viraj.”
Plaka tahdidinde son viraja gelindi. İSAROD, plaka tahdidi ve esnafın sorunları hakkında bir rapor hazırlayarak, İBB’nin ve İSAROD’un yetkililerinin bulunduğu bir çalışma grubu oluşturulacak. Oluşturulan çalışma grubuyla birlikte başta plaka tahdidi olmak üzere esnafın tüm sorunları dinlenecek ve sorunların çözülmesi sağlanacak. İSAROD, belediyenin istediği raporu 17 Mart Pazartesi günü oluşturulacak çalışma grubuna sunacak. Erhan Tekindur- Ahmet Dabanlıoğlu www.tasimacilar.com 12.03.2014 / 16.44