PLAKA TAHDİDİ'NDE KÖTÜ HABER

PLAKA TAHDİDİ'NDE KÖTÜ HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Mayıs 2015 tarihinde düzenlenen esnaf buluşmasında servisçilere plaka tahdidi sözü vermesinin ardından yaklaşık bir yıldır devam eden görüşmelerden kötü haber geldi. 11 Şubat Perşembe günü düzenlenen UKOME toplantısından tahdit müjdesi çıkmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sektör beklentilerini karşılamadığını belirten İSTAB Başkanı Ahmet Karakış, toplantı sonrasında bazı açıklamalarda bulundu.

GÖRÜŞMELERDEN TAHDİT DEĞİL BELGELENDİRME ÇIKTI

İSTAB Başkanı Karakış; "İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği olarak bizim beklentimiz ülkemizdeki diğer illerde olduğu gibi plaka tahdidinin İstanbul’da da olması idi. Maalesef burada İBB’nin yaptığı on yıllık bir belgelendirme oldu.

Alınan kararın detayları çok net olmamakla birlikte öne çıkan  bazı konular ise şöyle ; 25 Mayıs tarihine kadar araç alanlardan belediyenin herhangi bir bedel almayacak olması , o tarihten bugüne kadar olanlardan bir bedel alınacak olması  ve yeni araç alımlarında İBB meclisinin belirleyeceği bir bedelin  alınacak olması " dedi.

SEKTÖR DENGESİ OLUMSUZ ETKİLENDİ

Taşımacılık sektörünün büyük bir umutla 25 Mayıs tarihinden beri iyi bir haber beklediğini söyleyen Ahmet Karakış; "Bu süre içinde sektöre 10-15 bin ilave araç girişi oldu buda sektördeki dengeleri olumsuz etkiledi. Geriye dönük bu işi yaptığını belgeleyenlere bir hak tanındı bu da sektöre araç girişinin ciddi sayıda artacağı anlamına geliyor. Önümüzdeki hafta Toplu Ulaşım Müdürlüğü’ne gidip bu çalışma ile ilgili detaylı bilgi alıp sektörle paylaşacağız" diyerek mücadelelerinin devam edeceğinin altını çizdi.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum