Plaka Tahditinin iptali için dava açıldı

Plaka Tahditinin iptali için dava açıldı

Son günlerde İstanbul'da ki plaka tahdidinin iptali ile ilgili sosyal medyada dolaşan iddiaları İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Günhan Sinar'a sorduk.

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası ( İSAROD ) Yönetim Kurulu Üyesi Günhan Sinar son günlerde sosyal medyada dolaşan İstanbul'daki plaka tahdidinin iptali iddialarıyla ilgili sorularımızı yanıtladı. 

Söz konusu iddiaların arka planını anlatan Günhan Çınar " İstanbul esnafına getirilen plaka tahdidine "şekil " yönünden bir itiraz söz konusu. Plaka tahdidi ile ilgili alınan UKOME kararına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının yerine, Genel Sekreterin imza atmasıyla ilgili usulen bir itiraz olmuş. Bunu da idari mahkeme hukuksuz olarak yorumlamış. Biz davayı duyduktan sonra İSAROD olarak müdahil olduk ve takipçisiyiz. .Üst Mahkemede doğru kararın çıkacağına inanıyoruz. Çünkü örneğin 5393 sayılı Belediye Kanunun 42. Maddesi  gereğince, Belediye Başkanları, görevlerinin bir kısmını başka birine devredebilirler, yetki devri yapabilirler. Özellikle Tahdit kararının alındığı dönemde mevcut belediye yönetimi “imza yönetmeliği” çıkartmış. Şuan da var bu imza yönetmeliği. O dönemde ki imza yönetmeliğinde açık açık “Genel sekreterin UKOME kararlarını imzalayabileceği" yazıyor. Belediyenin çıkardığı imza yönetmeliğinde yazıyor bu.  Ama ne yazık ki 14. İdari Mahkemesi yanlış karar verdi bize göre. Bir üst mahkemenin 14. İdari Mahkemesinin verdiği kararı inceleyip bozacağını düşünüyoruz. Doğrusu da budur. Sürecin takipçisiyiz." açıklamalarında bulundu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.