Plaka Tahditi Servisçiye ne kazandıracak

Plaka Tahditi Servisçiye ne kazandıracak

25 Mayıs 2015 Pazartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen ‘Türkiye Esnaf Buluşması’nda, tüm servisçilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, servis işletmecilerine müjdeyi verdi…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan bir raporda; İstanbul’da yaklaşık 50 bin adet servis aracının trafiğe kayıtlı olduğu, bunların yaklaşık 15 bin adedinin okul servis taşımacılığı, 35 bin adedinin ise personel servis taşımacılığı yaptığı bildirilmişti.

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği ve İstanbul Ticaret Odası olarak yaklaşık 5 Ay önce plaka tahdidi başlığı ile yaptığı zümre toplantısında konu ile ilgili bir takım kararlar alıp, girişimler başlattı ve ilgililere gerekli dosyaları ulaştırdı..

Halen 27 ilde tahdit uygulaması devam etmekte. Bu sınırlamanın servisçilere getireceği en önemli yarar; haklarının korunması olacaktır.

Tahdit uygulaması ile birlikte ilimizde hizmet veren servis araçlarının net sayısı da ortaya çıkacak. Bu da trafikte ki servis araç rakamları denetlenebilir hale gelecektir. Servis sayıları bilinir ve denetlenebilir hale gelecek, korsan taşımacılık kendiliğinden ortadan kalkacaktır.

Servis araçlarına bir standarttın getirilmesi ile sektör daha kaliteli hale gelecek, memnuniyet artacaktır.

Bu sayede, sürücülük mesleğini geçim kaynağı olarak seçen ve fiilen çalışmakta olan servis işletmecilerinin haklarının korunması sağlanacaktır.

Tahdit uygulaması, araç sayılarını sınırlandırılacağından ve bundan sonra servisçilik mesleği bir takım kriterlere bağlanacağından,tahdit uygulamasından sonra sektörün araca ihtiyacı olması durumunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi belirli sayıda araç piyasaya çıkartacaktır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum